SEGRE

AGRICULTURA COMISSIÓ EUROPEA

Bateria de mesures de la UE pels estralls de la sequera

Preveu que els pagaments directes comunitaris es puguin cobrar el mes que ve || També se suavitzen les obligacions “verdes”

Cereals afectats per problemes per sequera ja al gener.

Cereals afectats per problemes per sequera ja al gener.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estats de la Unió Europea han donat llum verda a les mesures de suport presentades per la Comissió davant dels problemes generats per la sequera. Es tracta de fórmules dirigides a millorar la situació dels agricultors, però també d’incrementar la disponibilitat de pinsos per als animals. Segons ha informat la CE, preveu el cobrament de fins al 70 per cent dels pagaments directes a mitjans d’octubre.

Així mateix, inclou el cobrament del 85 per cent dels pagaments de desenvolupament rural tan aviat com el paquet de mesures s’adopti oficialment a començaments de setembre. També s’autoritzaran excepcions a determinades normes d’ecologització per augmentar la disponibilitat de pinsos. Això inclou les possibilitats de considerar la terra en guaret com un cultiu diferent o com una superfície d’interès ecològic, encara que hagi servit per al pasturatge o hagi estat treballada. També permet sembrar els qualificats com a “cultius intercalats” com a “cultius purs” (i no una barreja de cultius, com s’exigeix actualment) si es destinen al pasturatge o la producció de farratges, segons explica la Comissió.

Pretenen alleujar les dificultats financeres dels pagesos afectats per problemes meteorològics

Totes aquestes mesures també inclouen escurçar el període mínim de vuit setmanes per als cultius intercalats, amb l’objectiu que els productors de cultius herbacis puguin sembrar els cultius de l’hivern en el temps oportú després dels cultius intercalats.

Phil Hogan, comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, ha afirmat que “des del principi dels fenòmens climàtics extrems, hem estat molt atents a la situació i disposats a donar suport als agricultors europeus. La Comissió s’ha mantingut en estret contacte amb tots els estats membres i ha reaccionat ràpidament quan ha calgut. Aquestes mesures haurien d’alleujar la situació financera dels agricultors europeus i protegir-los davant l’escassetat de farratge per al bestiar”.

Amb tot, el paquet de mesures aprovat dimecres ha de rebre la llum verda definitiva a començaments d’aquest mes de setembre, segons va indicar la Comissió.

tracking