SEGRE

La Central Integral de Mercaderies de Lleida guanyarà 22 hectàrees

Creixerà un 50% i permetrà la creació de gairebé 600 nous llocs de treball

L'acte de presentació de l'observatori de logística a la província de Lleida.

La Central Integral de Mercaderies de Lleida guanyarà 22 hectàreesMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha anunciat aquest divendres la ampliació de la Central Integral de Mercaderies (CIM) de Lleida en 22 hectàrees, que s’afegiran a les 42 actuals. Gavín ha explicat l’ampliació del CIM a la Cambra de Comerç de Lleida, on ha presentat l’observatori de logística a la província, acompanyat del president de Cimalsa, Enric Ticó; el de l’entitat cameral, Jaume Saltó; el director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Carles Perramon, i el regidor d’Urbanisme de la Paeria, Antoni Postius.

"Anunciem l’ampliació del 50% de la superfície del CIM de Lleida, la gran plataforma logística impulsada per la Generalitat", ha ressaltat Gavín, que ha precisat en declaracions als mitjans que l’operació és una col·laboració entre l’Incasòl i Cimalsa. "Som conscients que era necessari a Lleida fer una aposta per incrementar l’aposta de sòl industrial, especialment en logística", ha agregat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

El president de Cimalsa, Enric Ticó, ha afirmat que aquesta ampliació pot generar 600 llocs de treball, amb el que es podria arribar al 100% de l’ocupació al sector. Ticó ha remarcat la importància del sector logístic a Lleida, ja que suposa un 13% del PIB de la demarcació i dóna feina a gairebé 10.000 persones.

Per la seua part, Postius ha valorat molt positivament la notícia sobre l’ampliació del CIM i l’ha qualificat de gran oportunitat per impulsar les polítiques d’industrialització que des del govern municipal s’estan treballant. “Per part del Govern municipal, és clau l’impuls a la política d’industrialització de la ciutat de Lleida. En aquest sentit, tenim encara assignatures pendents i grans reptes, però també grans oportunitats. L’ampliació del polígon del CIM és una molt bona notícia", ha destacat el regidor.

tracking