SEGRE

AGRICULTURA MANIFESTACIONS

Vaga de viticultors pels baixos preus del raïm

Denuncien cotitzacions per sota del cost de producció || Acusen els grans cellers d’imposar una retallada del 28 per cent

La marxa dels viticultors, a l’arribar a la seu de Codorníu.

La marxa dels viticultors, a l’arribar a la seu de Codorníu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos, Joves Agricultors Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès van organitzar ahir una vaga contra el preu que les grans empreses productores de cava els paguen pel raïm. Centenars de viticultors i uns 300 tractors van iniciar una marxa des de Sant Sadurní d’Anoia cap a les seus de cellers i institucions.

La mobilització es va traslladar fins a Codorníu i Freixenet, on es van reunir amb els seus directius i van denunciar que les companyies han imposat una retallada del 28% respecte al 2018 i que en alguns casos han deixat en 0,30 euros el preu del quilo de raïm, una xifra que està per sota del cost de producció, fixat en 40 cèntims.

La concentració també va protestar davant de l’ajuntament del municipi i el Consell Regulador del Cava a Vilafranca del Penedès. La principal reivindicació dels productors de raïm és que se’ls pagui un preu just.

Adverteixen que amb la baixada aplicada aquest any els viticultors estan condemnats a la ruïna al no poder ni tan sols cobrir els costos de producció. En un manifest conjunt, les tres entitats van acusar les grans companyies de no pensar en el futur dels agricultors ni del territori.

tracking