SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Aturada espontània per les condicions en una subcontractada per Milsa

Els treballadors denuncien incompliments del conveni del sector || Empreses i CCOO, amb la mediació d’Inspecció, acorden negociar a partir de demà

Desenes de treballadors d’Adapta Facility, ahir a les portes de l’escorxador Avidel.

Desenes de treballadors d’Adapta Facility, ahir a les portes de l’escorxador Avidel.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’empresa Adapta Facility Services SL van protagonitzar ahir una aturada espontània per denunciar el que qualifiquen d’incompliments per part de la companyia, que treballa subcontractada per Avidel (antiga Milsa). L’aturada va començar al torn de nit que havia d’entrar a l’escorxador d’aus dilluns i va continuar al d’ahir al matí. Els treballadors van denunciar una sèrie de presumptes incompliments del conveni, des dels salaris que perceben, inferiors a l’estipulat a l’acord marc estatal, passant per impagament d’hores extraordinàries, fins a l’obligatorietat de costejar material per fer la seua feina.

Al llarg del matí d’ahir, desenes d’ells es van mantenir a les portes de l’escorxador, que es troba a peu de la carretera Ll-11 a Lleida. La Inspecció de Treball es va personar a les instal·lacions a petició de CCOO i el resultat dels contactes del sindicat amb responsables tant d’Adapta Facility Services SL com d’Avidel va ser un ajornament a les negociacions a partir de demà, segons el sindicat. Sobre la taula, el compliment del conveni, des de les categories en l’antiguitat, salaris i hores extraordinàries, fins a frenar qualsevol possible sanció o acomiadament. Com a resposta a l’inici de contactes, els treballadors van acceptar incorporar-se al torn de tarda.

Fonts de Vall Companys van qualificar el conflicte de “qüestió interna entre l’empresa Adapta Facility i els seus professionals contractats. Aquesta tarda pràcticament tots els professionals ja havien tornat a treballar amb total normalitat. Aquest matí ha intervingut la Inspecció de Treball per fer de mediadora. Han requerit documentació a l’empresa Adapta Facility i des de l’empresa Avidel han col·laborat en tot moment amb els membres de la Inspecció”. Així mateix, van insistir que el grup “vetlla per a totes les empreses que li presten serveis especialitzats perquè compleixin la normativa vigent i que la retribució dels seus professionals sigui d’acord amb l’establert al conveni del sector”. Amb tot, van concloure que “qualsevol ingerència per part d’Avidel en relació amb la gestió del dia a dia de l’empresa aniria en contra de la normativa”.

tracking