SEGRE

AGRICULTURA LABORAL

Els municipis fructícoles reclamen ajuts per les despeses de la campanya

Tripliquen i quadrupliquen la població com “en un poble turístic de la costa” || La Diputació atorga 140.000 euros d’ajudes, dels quals la Paeria en rep 64.762

Jordi Latorre i Joan Gilart van presentar ahir els ajuts de la Diputació.

Jordi Latorre i Joan Gilart van presentar ahir els ajuts de la Diputació.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Lleida, en especial els del Baix Segre, reclamen més ajuts per poder fer-se càrrec de les despeses derivades de la campanya de la fruita, des de l’atenció a temporers que arriben als pobles, passant pel reforç del personal dels CAP, fins a l’increment de necessitats per exemple de recollida d’escombraries i de neteja. Així ho va explicar ahir a la Diputació l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, i per la seua banda l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va destacar que la situació que travessen aquests municipis a l’estiu és “comparable a la d’una població turística de la costa, perquè es triplica o fins i tot quadruplica la població i no podem assumir l’increment de despeses que comporta. Necessitem més diners per poder costejar aquells cinc mesos de campanya”.

Així ho van explicar a la presentació dels ajuts de 140.000 euros aquesta campanya per part de la Diputació, en la qual es va anunciar que aquesta tardor es començarà a treballar sobre les necessitats del territori de cara a articular mesures per a l’any que ve.

La Diputació obre la porta a estudiar la possibilitat d’augmentar-lo en pròxims anys

En aquest marc, el president el consell comarcal del Segrià, David Massot, va valorar el suport de l’ens provincial i va considerar que poden ser necessaris més fons, que confia que puguin incrementar-se en funció de les disponibilitats pressupostàries. Altres anys, els ajuts de la Diputació anaven lligats als de la conselleria de Treball, que ha articulat els seus a través de plans d’ocupació. Els consells comarcals de zones fructícoles podran comptar amb un fix de 6.000 euros cadascun. L’ajuntament de Lleida, que atén no només temporers que treballen a l’Horta sinó que n’atreu d’altres zones, comptarà amb 64.763 euros.

A més del fix, les comarques rebran fons addicionals i la del Segrià és la que registra més volum de temporers, i per aquest motiu rebrà 38.769 euros, la meitat dels quals per al consell i la resta entre els municipis amb més de mil contractes per campanya o que comptin amb allotjament municipal: Soses, Seròs, Aitona, Alcarràs, Torres de Segre i Artesa de Lleida, va dir el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre.

tracking