SEGRE

El BCE anuncia que comprarà més deute públic i privat

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

El BCE anuncia que comprarà més deute públic i privatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) va informar aquest dijous que torna a comprar deute públic i privat de la zona de l’euro per valor de 20.000 milions d’euros mensuals des de l’1 de novembre i durant el temps que sigui necessari "per reforçar l’impacte expansiu de les seues taxes d’interès". El BCE va dir que acabarà les compres de deute "poc abans que comenci a apujar els tipus d’interès". "Es reprendran les compres netes en el marc del programa de compra d’actius del Consell de Govern a un ritme mensual de 20.000 milions d’euros a partir de l’1 de novembre", va explicar el BCE en un comunicat.

El Consell de Govern, afegeix el comunicat, espera que les compres de bons "continuïn durant el temps que sigui necessari per reforçar l’impacte acomodatici dels seus tipus oficials i que finalitzin poc abans que comenci a pujar els tipus d’interès oficials del BCE". Malgrat que alguns membres del Consell de Govern del BCE s’havien mostrat en contra de noves compres de deute, l’entitat monetària, el BCE ha decidit reiniciar les compres de deute públic i privat a la zona de l’euro en una quantitat una mica menor del que havien previst alguns, però durant el temps que sigui necessari.

El BCE comprarà ara bons públics i privats amb rendiments per sota de la facilitat de dipòsit, que està en el -0,50 %.

En les compres de deute anteriors el BCE comprava deute públic amb un rendiment per sota de la facilitat de dipòsit però no privat; ara ha estès aquesta possibilitat també als bons privats, que són els bons garantits, els bons de titulització i els bons corporatius. El president del BCE, Mario Draghi, va dir en la roda de premsa després de la reunió del Consell de Govern que hi va haver discrepàncies respecte a aquesta mesura.

En les últimes setmanes, alguns membres del Consell de Govern s’havien mostrat en contra de tornar a comprar deute, entre ells els alemanys Sabine Lautenschläger i Jens Weidmann, el francès François Villeroy de Galhau i l’holandès Klaas Knot. Alguns membres del Consell de Govern consideren que la gran quantitat de bons que té el BCE acumulats pressiona molt a la baixa els tipus d’interès a llarg termini.

tracking