SEGRE

Lleida encapçala la inflació estatal

L’IPC d’agost es va situar en el 0,8% interanual, només superat pel de Navarra

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de consum (IPC) a la província de Lleida va pujar una dècima a l’agost respecte el juliol i la taxa interanual de la inflació es va situar en el 0,8%, una dècima menys que el mes anterior, sent la més alta de Catalunya i una de les més elevades de l’Estat, només superada per l’índex de Navarra. Així es desprèn de les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de Catalunya els preus es van mantenir l’agost respecte al juliol i la taxa interanual va baixar dos dècimes, fins el 0,6%.

D’altra banda, en el conjunt de l’Estat espanyol, la inflació va retrocedir un 0,1% l’agost amb relació al mes anterior, i va reduir dos dècimes la seua taxa interanual, fins el 0,3%.

A Catalunya els preus que més van abaixar van ser els de vestit i calçat, amb un descens de l’1,2%; els d’habitatge, amb una baixada del 0,7%, i els de medicina, amb un retrocés del 0,4%, mentre que també van disminuir els de transport (-0,1%).

Els preus que van augmentar a Catalunya van ser els de lleure i cultura (1,2%); els d’hotels, cafès i restaurants (0,3%); els de parament i comunicacions, ambdós amb un repunt del 0,2%, i els d’aliments i begudes no alcohòliques (0,1%) i begudes alcohòliques i tabac (0,1%).

tracking