SEGRE

CONSUM PREUS

Els lleidatans poden estalviar gairebé 1.400 € a l'any en funció del supermercat que triïn

Segons l’OCU, que situa la capital del Segrià entre les ciutats amb la cistella de la compra més cara

Imatge d’arxiu de la secció de forn d’un supermercat.

Imatge d’arxiu de la secció de forn d’un supermercat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Lleida poden estalviar 1.386 euros a l’any en funció del supermercat en què facin la compra. Així ho revela un estudi publicat ahir per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que, a més, col·loca la capital del Segrià com la tercera ciutat de Catalunya en la qual més poden estalviar els consumidors al comparar preus entre diversos supermercats. Així doncs, Lleida únicament queda al darrere de Barcelona, on l’estalvi pot arribar als 1.935 euros anuals, i Badalona, on aquesta xifra es queda en els 1.514 euros.

En el conjunt de l’Estat, Alcobendas és la ciutat en la qual més possibilitats d’estalvi hi ha per als ciutadans entre uns supermercats i altres. I és que a l’any pot arribar als 3.554 euros. Marbella, al contrari, és a la que menys variació de preus hi ha entre unes botigues i altres, amb un estalvi anual únicament de 207 euros.

L’estalvi de fer la compra en una botiga o una altra pot arribar a Lleida als 1.386 euros

Lleida, entre les més cares

D’altra banda, l’OCU també situa a Lleida entre les ciutats de l’Estat en les quals la cistella de la compra més cara. Referent a aquest aspecte, al davant de la capital de Ponent, es troben Palma i Barcelona, a més de Madrid. En canvi, les ciutats on més barat resulta fer la compra són Almeria, Ciudad Real, Jerez de la Frontera, Palència, Puertollano, Vigo i Zamora. I és que al conjunt de la demarcació de Lleida, el nivell de preus va augmentar un 0,8 per cent entre el mes d’agost de l’any passat i el d’aquest any, segons les dades que va publicar fa unes setmanes l’INE. Precisament, van ser els aliments i les begudes no alcohòliques un dels productes que més van contribuir a aquesta alça dels preus, amb un increment de l’1,8 per cent en els últims dotze mesos. Per comunitats autònomes, Catalunya i les Balears tenen els preus més alts als supermercats. Galícia i la Regió de Múrcia, al contrari, són els territoris en els quals són més barats.

El mètode

Aquest informe de l’OCU analitza prop de 184.000 preus d’una cistella de 244 productes a la venda en un total de 1.225 establiments repartits per 65 ciutats de tot l’Estat i també dels que es comercialitzen a través d’internet.

Mercadona és l’establiment més barat per comprar a Lleida Mercadona és el supermercat més barat per fer la compra a la ciutat de Lleida, segons l’estudi de l’OCU. En aquest sentit, prenent un índex 100 de referència, l’establiment de la companyia de Juan Roig al carrer Baró de Maials és el més econòmic de la capital del Segrià, amb un 121, empatat amb el Mercadona situat a l’avinguda Alcalde Rovira Roure i l’establiment de Consum al carrer Vallcalent. A nivell estatal, les cadenes Dani, Tifer i Alcampo són els més assequibles per fer la compra. En canvi, tres establiments de Sánchez Romero són els més cars, seguits per altres de les cadenes Suma, Ulabox i Sorli Discau. Arran d’això, el supermercat amb els preus més cars de la ciutat de Lleida és un de pertanyent a la cadena Suma.

tracking