SEGRE

La dona més poderosa del món és espanyola

Segons la revista Fortune

Ana Botín.

La dona més poderosa del món és espanyolaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, ha estat nomenada la dona més poderosa del món per la revista Fortune, en una nova edició de la seua classificació de les 50 dones més influents del planeta, amb què torna al primer lloc després d’ocupar la segona plaça l’any passat. Acompanyen Ana Botín en el podi la consellera delegada de la farmaceútica britànica GlaxoSmithKline, Emma Walmsley, i la presidenta del fabricant d’electrodomèstics xinès Gree Electric Appliances, Dong Mingzhu.

La capçalera nord-americana destaca el sòlid acompliment del Banco Santander al món durant el 2018, amb ingressos que van ascendir a 48.424 milions d’euros, en bona mesura gràcies a l’activitat del grup a Llatinoamèrica (Brasil i Mèxic, principalment).

Fortune destaca, així mateix, el "progrés" aconseguit des que Ana Botín va arribar a la presidència del Santander el 2014 per a "reforçar el capital del banc, augmentar la vinculació dels clients i digitalitzar les plataformes".

La llista de les dones més poderoses del món s’ha convertit en un termòmetre de la influència del gènere femení al món dels negocis i les grans empreses. La revista posa de manifest que el 2019 només 14 dones encapçalen alguna de les 500 companyies més grans del món, la qual cosa representa un lleuger increment davant l’any anterior, quan se’n comptabilitzaven 12, però mostra també que hi ha encara marge de millora.

Un terç de les dones que componen aquesta llista són noves incorporacions fruit del seu recent nomenament al capdavant de grans multinacionals, com Jessica Tan, consellera delegada de la companyia xinesa Ping An Group; Ilham Kadri, consellera delegada de la multinacional química belga Solvay, o Emma Fitzgerald, de Puma Energy, una de les empreses més grans de Singapur.

També destaquen algunes dones que recentment han estat ascendides dins de les seues firmes actuals, com Andrea Marques de Almeida, consellera delegada de Petrobras; Anne Rigail, d’Air France, i Maki Akaida, de l’empresa tèxtil japonesa Uniqlo.

tracking