SEGRE

Toyota acorda aconseguir el control del 20% de Subaru per fer-la filial

El logo de Toyota.

El logo de Toyota.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricant de vehicles japonès Toyota Motor va dir aquest divendres que ha assolit un acord amb Subaru per aconseguir el control del 20% de les seues accions, la qual cosa convertiria Subaru en una de les seues companyies filials. Això significa que part dels guanys de Subaru, amb qui manté una estreta col·laboració des de fa més d’una dècada, s’incorporaran als resultats financers de Toyota. La companyia tenia|posseïa fins ara el 16,83 % de les accions de Subaru.

En virtut de l’acord, Subaru adquirirà també accions de Toyota per valor de fins 80.000 milions de iens (uns 680 milions d’euros), segons un comunicat difós pels fabricants.

"Les nostres companyies (...) volen aprofitar les possibilitats de crear cada vegada millors cotxes adequats a l’era CASI, unint les nostres fortaleses i aprofundint-ne encara més en la nostra relació", va assenyalar en el text el president de Toyota, Akio Toyoda. CASI és l’acrònim en anglès de "connectat, autònom, compartit i elèctric", i és el terme utilitzat en la indústria per referir-se als models de nova generació, amb més funcions tecnològiques i adequats a les normatives mediambientals més estrictes.

"Portant la nostra relació un pas més enllà (...) enfortirem la nostra capacitat de respondre a (l’era) CASI i altres demandes", va dir per la seua part el president de Subaru, Tomomi Nakamura, que creu que als seus clients "els encantaran" els resultats de l’associació.

Els fabricants mantenen un acord de col·laboració des de 2005 i aquest mateix mes de juny van anunciar el seu últim projecte conjunt per investigar i desenvolupar vehicles elèctrics de bateria (BEV), que planegen materialitzar en un nou tot terreny (SUV) de classe C.

La intensificació de la seua associació està destinada a respondre de forma més ràpida i eficaç a les demandes de la indústria automotriu, immersa en un moment de transformació i d’adaptació a les noves regulacions mediambientals a nivell mundial.

tracking