SEGRE

BALANÇ EXERCICI 2018

Lleida, la tercera província amb més inversors amb plans de pensions

El 22,6% de la població en té un de contractat, la taxa més alta després de Sòria i Segòvia || Cada estalviador de Ponent té reservada una mitjana de 10.406 euros

Imatge de tres pensionistes que passegen pel carrer aprofitant el bon temps.

Imatge de tres pensionistes que passegen pel carrer aprofitant el bon temps.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans són estalviadors, previsors i preocupats per poder comptar amb els diners necessaris per quan deixin de treballar. Aquestes poden ser les grans conclusions de l’anàlisi territorial dels plans de pensions, que situen la província de Lleida com la tercera de tot l’Estat amb més taxa de contractació de plans de pensions. De fet, 97.836 lleidatans tenen una d’aquestes fórmules d’estalvi, la qual cosa representa un 22,6% del total de la població. Només Sòria (25%) i Segòvia (23,9%) superen les comarques de Ponent, segons les dades que va fer públiques ahir l’Associació d’Institucions d’Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions Inverco amb dades referides al 2018. En concret, els lleidatans tenen estalviats en aquests productes una mitjana de 10.406 euros. Les xifres més elevades se situen a Navarra (14.212 euros), Gipuzkoa (13.848) i Biscaia (12.686). El patrimoni total dels plans de pensions individuals a Lleida supera lleugerament els 1.018 milions d’euros. El tipus de producte preferit pels lleidatans és el mixt, amb un 60,1% del total.

Al conjunt de l’Estat, Inverco va explicar ahir que el 16,2% dels ciutadans manté una part dels estalvis per a la jubilació en plans de pensions individuals (7,5 milions de comptes de partícips), un percentatge que s’eleva al 20 per cent si hi incloem els plans de pensions d’ocupació, segons les dades recollides a l’informe de l’Observatori Inverco. A Aragó, La Rioja, Madrid i Castella i Lleó, més del 20 per cent de la població estalvia a través de plans de pensions individuals. Pel que fa a Catalunya, el patrimoni mitjà invertit en plans de pensions individuals se situa en 10.752 euros, un 30,8 per cent més que fa cinc anys.

El patrimoni mitjà en plans de pensions individuals a Catalunya es va situar el 2018 en 10.752 euros

El patrimoni acumulat per les famílies espanyoles en plans de pensions individuals va disminuir un 2,9 per cent el 2018, a causa del mal comportament dels mercats financers durant l’any passat, que es van situar en els 72.246 milions d’euros.

El 18,6 per cent dels catalans (1.413.000) manté una part dels estalvis per a la jubilació en plans de pensions individuals. Dels 72.246 milions d’euros invertits en plans de pensions individuals a nivell nacional, Catalunya representa el 21% del patrimoni total (15.193 milions d’euros).

El patrimoni en plans de pensions individuals representa el 6,2 per cent del PIB espanyol, en línia amb els dos exercicis anteriors.

tracking