SEGRE

TRIBUTS

Empreses i autònoms de Lleida afectats per l'incendi de Ribera d'Ebre podran ajornar les cotitzacions

Mesura publicada avui al BOE

Imatge de l'incendi del juny a Maials

Imatge de l'incendi del juny a MaialsBOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Tresoreria General de la Seguretat Social permetrà autònoms i empreses afectades pels temporals i altres situacions catastròfiques a diferir el pagament de les quotes a la Seguretat Social, així com l’abonament de la recaptació conjunta, publica aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquesta mesura afecta en concret als desperfectes ocasionats a empreses i autònoms a les províncies de Tarragona, Lleida i Toledo i en la comunitat de Madrid, com a conseqüència dels incendis forestals esdevinguts entre els passats dies 26 i 28 de juny.

Aquesta mesura servirà també per pal·liar els perjudicis soferts en els negocis de Navarra per les inundacions del passat 8 de juliol i als d’Orense per la tempesta de granís i inundacions del mateix dia, segons el reial decret sobre mesures urgents per pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques del 20 de setembre.

El mateix efecte tindrà sobre els autònoms i empreses de les comunitats de Madrid, La Rioja, Múrcia i les Balears, així com els de les províncies de Saragossa, Càceres, Segòvia, Valladolid, Àvila, Toledo, Ciudad Real, Alacant, Castelló, València, Sevilla i Màlaga, com a conseqüència de les destrosses causades per la gota freda (DANA) del 25, 26 i 27 d’agost.

De la mateixa manera afectarà els perjudicats de l’illa de Gran Canària pels incendis forestals entre el 10 i el 17 d’agost; els de les províncies d’Albacete, Alacant, València, Almeria, Màlaga i Granada i les comunitats de Múrcia, Balears i Madrid, pels desperfectes causats per DANA del 12 a 16 de setembre.

Podran beneficiar-se totes les empreses que tinguin treballadors en alta, així com als treballadors per compte propi inclosos en qualsevol règim del sistema de la Seguretat Social que s’hagin vist perjudicats pels esmentats esdeveniments, segons la resolució.

Les quotes el termini reglamentari de les quals d’ingrés es difereixi s’hauran d’ingressar mensualment des d’octubre de 2020 fins març de 2021, sense aplicació de recàrrec o cap interès.

Les primeres quotes respecte de les quals es diferirà el termini reglamentari d’ingrés seran les corresponents a setembre de 2019, excepte en el cas dels treballadors inclosos en el Règim Especial dels Treballadors per Compte Propi (RETA), que seran les corresponents a octubre de 2019.

Les sol·licituds, que podran presentar-se fins el proper 30 d’octubre, hauran d’anar acompanyades de la documentació acreditativa dels danys soferts o de la pèrdua d’activitat d’ells derivada, expedida per resolució de l’autoritat laboral o organisme competent.

Empreses i autònoms de Lleida afectats per l'incendi de Ribera de l'Ebre podran ajornar les cotitzacions

Empreses i autònoms de Lleida afectats per l'incendi de Ribera de l'Ebre podran ajornar les cotitzacionsEFE

Empreses i autònoms de Lleida afectats per l'incendi de Ribera de l'Ebre podran ajornar les cotitzacions

Empreses i autònoms de Lleida afectats per l'incendi de Ribera de l'Ebre podran ajornar les cotitzacionsEFE

tracking