SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

La venda de cotxes creix menys d'un 1% a Lleida

Davant dels augments de dos dígits tant a Catalunya com a l’Estat || Les matriculacions de turismes dièsel s’enfonsen

Les matriculacions al setembre van créixer un 18% a Espanya.

Les matriculacions al setembre van créixer un 18% a Espanya.EFE/DENNIS M. SABANGAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida tot just van augmentar el mes de setembre, a l’experimentar un increment del 0,94 per cent si es compara amb el mateix mes de l’any anterior, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam), amb un total de 535 unitats venudes.

Tanmateix, aquesta mínima dada positiva no altera el retrocés de les matriculacions acumulades entre els mesos de gener i setembre, ja que marquen un descens del 5,20%, amb 5.876 adquisicions.

Les vendes han pujat amb l’efecte de l’avenç de les compres el 2018 per l’homologació WLTP

Aquesta millora del mercat automobilístic el novè mes de l’any s’explica per la comparativa amb setembre del 2018, quan va entrar en vigor el nou cicle d’homologació dels vehicles WLTP, que va motivar un avenç de les compres en els mesos anteriors.

Dels 535 turismes matriculats el mes passat, el 57,76% eren vehicles amb motorització a gasolina i el 28,97%, dièsel, mentre que un 13,27% ho eren amb un altre tipus de motoritzacions com vehicles elèctrics o a gas, entre d’altres, experimentant un creixement del 86,84% respecte al setembre del 2018.

D’altra banda, en el conjunt de Catalunya, les matriculacions de turismes van repuntar al setembre un 11,3% en comparació amb el mateix mes de l’any passat però tot i així es manté una reducció del 8,2% des de principis d’aquest any. Així mateix, les matriculacions a Espanya van assolir un volum de 81.751 unitats al setembre, cosa que representa un increment del 18,3%.

Aquesta millora del mercat automobilístic al setembre tant a Catalunya com a Espanya s’explica perquè el mes passat comptava amb un dia feiner més i per la comparativa amb el setembre del 2018, quan va entrar en vigor el nou cicle d’homologació dels vehicles WLTP, que va motivar un avenç de les compres en els mesos anteriors.

tracking