SEGRE

COMERÇ MULTINACIONALS

Brico Depôt no tancarà la botiga de Lleida i hi mantindrà la plantilla

La firma britànica preveu traspassar els establiments d’Espanya a altres grups

La botiga de Brico Dêpot a Lleida està situada a l’avinguda Rovira Roure, al costat de l’Arnau de Vilanova.

La botiga de Brico Dêpot a Lleida està situada a l’avinguda Rovira Roure, al costat de l’Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La botiga de Brico Dêpot a Lleida no tancarà ni acomiadarà cap dels seus empleats. Així ho van assegurar ahir els treballadors de l’establiment gairebé un any després que la propietària, la firma britànica Kingfisher, anunciés que tancaria totes les botigues a Espanya, Portugal i Rússia. No obstant, el missatge que la multinacional ha transmès als treballadors de la seu de Lleida és que la botiga serà traspassada a un altre grup i que mantindran la plantilla actual. “Fa aproximadament un mes que ningú no ens ha dit res sobre això, però ens han assegurat que seguirem els que estem, que només es produirà un canvi de nom quan es faci efectiu el traspàs”, va dir un dels treballadors.

Així mateix, va afegir que “al principi estava previst que Brico Dêpot només mantindria obertes les botigues que fossin rendibles, però últimament hem sentit que no en tancaran cap, només les traspassaran”. Un problema que, afortunadament, no afectava la planta de Lleida, ja que és una de les més rendibles de la multinacional a l’Estat espanyol, disposa d’una superfície de 5.640 metres quadrats, el comerç més gran de la ciutat, i compta amb seixanta-un treballadors.

Brico Dêpot disposa de 27 establiments i 1.700 treballadors a tot l’Estat. En el cas de la botiga de Lleida, va obrir les portes el 2013 i la multinacional anglesa va invertir prop de 13 milions d’euros per a la implantació a la capital.

Així mateix, el grup Kingfisher va al·legar en el seu moment que abandonava el mercat espanyol, portuguès i rus per “concentrar-se en aquells països en els quals compta amb una quota de mercat significativa” per crear “un negoci fort”.

Bricomart preveu obrir a finals d’any i contractarà 100 persones La multinacional francesa Bricomart obrirà un magatzem d’articles per a la construcció a final d’any i ja ha començat el procés per contractar un centenar de persones. Precisament, el setembre passat van acabar les obres d’adequació de l’exterior de l’equipament, que tindrà un total de 8.151 metres quadrats, i ara els treballs se centren a condicionar-ne l’interior. L’establiment es troba al polígon Neoparc, al costat de la carretera Ll-11 i el cementiri municipal.

tracking