SEGRE

La Generalitat destina 53,9 milions d'euros a mesures d'estímul i foment de l'ocupació a Lleida

Preveu atendre més de 22.500 persones a la demarcació el pròxim any entre la programació del SOC i altres programes ocupacionals

Una imatge de la roda de premsa.

La Generalitat destina 53,9 milions d'euros a mesures d'estímul i foment de l'ocupació a LleidaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat destinarà el proper any 2019-2020 un total de 53,9 milions d’euros al desplegament de polítiques actives d’estímul i foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local a la demarcació de Lleida. D’aquests, 24,4 milions es distribuiran a través dels programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que 29,5 milions es destinaran a altres programes ocupacionals del departament: suport a la inserció al mercat de treball (22,3 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (6,4 milions) i foment de l’economia social, l’autoocupació i el treball autònom (878.000 euros).

Es preveu que tots aquests programes i la inversió prevista pel Departament beneficiïn 22.572 persones al conjunt de la demarcació.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la directora del SOC, Mercè Garau, han presentat aquest matí a Lleida la programació territorial del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, que ha estat acordada amb les associacions patronals, sindicals i entitats municipalistes. Amb el pressupost de 24,4 milions d’euros es preveu atendre 10.996 persones (tant ocupades com desocupades) a través dels programes del SOC així com amb d’altres serveis prestats a les Oficines de Treball.

"No hi pot haver bones polítiques d'ocupació sense una bona capil·laritat territorial adaptada a les necessitats de cada territori. Per això estem desenvolupant el decret d'estratègies territorials", ha detallat El Homrani, qui ha subratllat la importància de les polítiques d’ocupació per aconseguir una major cohesió social: "Les Polítiques Actives d'Ocupació donen suport a les persones que estan especialment en situació de vulnerabilitat i risc: joves, dones, perdones aturades de llarga durada o majors de 45 anys".

La meitat dels participants en programes del SOC s’insereixen laboralment

Segons la Generalitat, el 2018 un total de 680.950 persones a tot Catalunya van participar en algun dels programes del SOC, de les quals 323.978 (gairebé el 50%) van aconseguir inserir-se laboralment. Per col·lectius, la major part de les persones participants van ser dones (357.134), majors de 45 anys (251.489) i joves (173.782).

L’any passat, el SOC també va facilitar a 27.561 persones l’accés a cursos de formació. Una formació que també el Servei públic d’Ocupació imparteix a través dels 8 Centres d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) i el Centre d’Automoció de Martorell, que l’any passat van matricular 3.465 i 213 alumnes respectivament.

tracking