SEGRE

POLÍTICA LABORAL

Govern i Diputació, contra tallar la llum a vulnerables

Davant les amenaces de deixar-los sense proveïment || Treball destina a Lleida més de 53 milions a fomentar l’ocupació

Ramon Farré, Chakir el Homrani i Mercè Garau, ahir.

Ramon Farré, Chakir el Homrani i Mercè Garau, ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Treball de la Generalitat, Chakir el Homrani, es va reunir ahir amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i diversos diputats amb l’objectiu de crear un front comú per defensar el dret energètic de les famílies més vulnerables, davant l’amenaça de possibles talls de subministraments.

Durant la trobada, tots dos van coincidir a recordar que “Endesa no pot tallar la llum a les persones que pateixen pobresa energètica i que acumulen deutes perquè estarien incomplint la llei 24/2015 i un mandat del Parlament, tal com es va acceptar en la declaració institucional aprovada en el ple del setembre de la Diputació”, segons van afirmar en un comunicat.

També van assenyalar que si la companyia vol iniciar una “negociació” amb les administracions haurà de garantir que “no deixa sense energia aquest col·lectiu”. Segons el Govern, s’està avançant “en una proposta conjunta de totes les administracions implicades per presentar-la a Endesa i evitar noves situacions de deute en els municipis i talls indeguts a les famílies vulnerables”.

D’altra banda, el conseller va anunciar al costat de la directora del SOC, Mercè Garau, que la Generalitat destinarà 53,9 milions d’euros per fomentar l’ocupació a la demarcació de Lleida durant el període 2019-2020 i del qual es preveu que es beneficiïn més de 22.500 persones. Les actuacions, que es duran a terme en matèria d’ocupació, es basaran en tres eixos: la concentració territorial, per conèixer les necessitats laborals del territori; l’orientació, i la formació i la qualificació professionals.

Amb aquestes premisses, el SOC pretén reforçar els programes especialment dirigits als col·lectius més vulnerables, com joves que inicien la seua incursió en el món laboral, aturats de més de 45 anys, aturats de llarga durada, dones i persones perceptores d’una Renda Garantida.

Com a novetat, aquest any s’iniciarà un programa de formació en el marc de la campanya agrària, tenint en compte que és una de les necessitats laborals a Lleida.

tracking