SEGRE

ECONOMIA PREVISIONS

El Govern central no veu “signes de vulnerabilitat" econòmica

Demana no caure en l’alarmisme, encara que podria revisar l’objectiu de creixement || El Banc d’Espanya el redueix al 2%

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño.

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño.EFE/ANGEL DIAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, va assegurar ahir que “no correspon caure en l’alarmisme” respecte a la desacceleració de l’economia espanyola, ja que s’espera que continuï creixent –encara que a un ritme més baix– mentre no es produeixi “una pertorbació impredictible”. Al finalitzar el Consell de Ministres, Calviño va reconèixer que l’economia espanyola està molt oberta i no serà immune a una prolongació en el temps de les tensions comercials globals o a un alentiment més elevat de l’economia europea, però va insistir que no es pot adoptar una posició catastrofista ni alarmista.

No va voler confirmar si el Govern revisarà a la baixa la previsió de creixement econòmic per aquest any, fixada en el 2,2%, encara que va dir que si s’ha de fer es farà, però sempre sota un criteri de prudència. “Per descomptat que si cal revisar-ho es farà. El comportament d’aquest Govern és d’enorme prudència”, va emfatitzar Calviño, que va explicar que el procés final del quadre macro comptarà amb la validació de l’AIReF i s’emprendrà amb un “seguiment molt precís de la realitat” en el qual es tindrà en compte la revisió de la Comptabilitat Nacional realitzada per l’INE dels últims vint-i-tres anys i els últims indicadors econòmics. Diferents organismes han rebaixat les previsions durant les últimes setmanes, com Funcas, CaixaBank o més el mateix el Banc d’Espanya, que la va disminuir del 2,4 al 2%.

Calviño destaca que les famílies i les empreses presenten una posició financera més sanejada

En qualsevol cas, va destacar que l’economia espanyola es troba en una fase “expansiva”, ja que trimestre rere trimestre el PIB augmenta, malgrat que va reconèixer que el creixement de l’activitat s’ha anat moderant i s’ha alentit des del màxim de l’increment, registrat l’any 2015. Així mateix, va destacar que les famílies i les empreses presenten una posició financera més sanejada, redueixen l’endeutament i pugen el seu estalvi, una evolució “coherent” amb el mercat laboral, que “continua sent dinàmic”, amb una alça de l’afiliació a la Seguretat Social del 2,4 per cent.

tracking