SEGRE

SINDICATS REACCONES

UGT critica el “catastrofisme” i vol “missatges positius” en l'economia

Camil Ros, líder ugetista a Catalunya, insisteix en “pensions dignes” per assegurar l’“equilibri social” || Clausura la trobada anual de les joventuts del sindicat

Participants a la trobada anual de les joventuts d’UGT, que es va celebrar divendres i ahir a Lleida.

Participants a la trobada anual de les joventuts d’UGT, que es va celebrar divendres i ahir a Lleida.UGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No caure en el “catastrofisme”. Aquest va ser el missatge que va llançar el secretari general de l’UGT a Catalunya, Camil Ros, a la clausura de la trobada anual d’Avalot, l’organització juvenil del sindicat, que es va celebrar ahir a l’alberg Sant Anastasi de Lleida. D’aquesta manera, Ros va criticar les paraules de la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, que divendres, després del Consell de Ministres, va admetre que l’alentiment econòmic és més gran del que s’esperava, tot i que va afegir que no hi ha signes de “vulnerabilitat”. Arran d’aquest fet, Ros va instar els polítics a donar “missatges positius” sobre l’economia perquè, malgrat els riscos derivats dels dubtes al voltant del Brexit o de la guerra comercial, el contrari contribuirà a “frenar-la”. “I és que el primer indicador de si hi ha rescissió o no és psicològic, no és real”, va afirmar el líder ugetista català. Així les coses, va urgir el futur Govern central a tirar endavant uns pressupostos després de les eleccions generals del novembre i també va demanar que Catalunya tingui comptes.

Així mateix, va denunciar que “alguns” s’aprofiten d’uns suposats indicadors de recessió per dir que encara no és el moment de recuperar i avançar en drets socials i laborals. En aquest sentit, Ros va posar com a exemple el cas de General Cable, que ha anunciat un expedient de regulació d’ocupació per tancar les dos plantes a Catalunya i acomiadar els sis-cents treballadors. “Han aprofitat el clima de recessió per fer aquest pas perquè pensen que així hi haurà menys conflicte, i que sàpiguen que no serà així”, va assenyalar. D’altra banda, el líder sindicalista també va defensar que sense unes “pensions dignes” no es podrà mantenir l’“equilibri social”. “Un dels equilibris bàsics d’una societat moderna, del benestar i europea és el sistema públic de pensions”, va manifestar. Al seu torn, va criticar que es convidi els treballadors a subscriure plans de pensions privats perquè “com una persona que cobra 900 o 1.000 euros al mes se’n pot pagar un si amb el sou difícilment arriba a finals de mes”. Amb tot, va explicar que, si els diners per finançar les pensions públiques no surten de la Seguretat Social, “haurà de sortir d’altres elements”. Arran d’això, Ros va insistir en la necessitat d’eliminar la reforma laboral del PP que, al seu entendre, ha contribuït al fet que els ingressos de la Seguretat Social es desplomin i posin en perill el futur de les pensions públiques.

tracking