SEGRE

CONSUM PREUS

El cost de fer una truita de patates es multiplica per set

Al duplicar-se el preu del camp a la taula de l’oli || Grans increments també en les cebes i els ous, segons indica COAG

Imatge d’arxiu d’elaboració d’oli d’oliva verge extra.

Imatge d’arxiu d’elaboració d’oli d’oliva verge extra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cost dels principals ingredients per elaborar una truita de patates amb oli d’oliva verge extra es multiplica per més de set des del camp fins a la taula, segons l’Índex de Preus en Origen i Destinació dels aliments (IPOD) que mensualment elabora COAG.

En concret, l’oli d’oliva verge extra va duplicar el preu el mes de setembre des de la cotització al camp fins al preu de venda al públic a les botigues, al passar de cotitzar a 2,04 euros per quilo en origen i vendre’s en destinació a una mitjana de 4,05 euros per quilo.

Per la seua part les cebes van multiplicar el seu preu per més de set des d’origen fins a destinació, al costar en els lineals de les botigues un 695 per cent més que el preu que es paga als agricultors al camp, amb un preu de 0,19 euros per quilo en origen i vendre’s en destinació a una mitjana d’1,51 euros. Igualment, el preu de les patates es va revaloritzar 6,05 vegades del camp a la taula, ja que va passar dels 0,19 euros en origen fins a l’1,15 euros al punt de venda al públic en general, un 505 per cent més. Per la seua part, els ous van elevar el seu preu un 57 per cent.

En general, els productes agrícoles van multiplicar el mes de setembre el seu preu per 4,68 des de la cotització al camp fins al preu de venda al públic en els lineals, mentre que els derivats de la ramaderia (carn, ous, llet) van multiplicar per més de tres el preu. Així, l’IPOD general es va situar en 4,37.

tracking