SEGRE

Els treballadors de Sada Lleida anuncien mobilitzacions i acusen l'empresa de "mala gestió"

El comitè denuncia rumors sobre una empresa que vol comprar les instal·lacions però sense empleats

Treballadors de Sada, aquest dimarts al matí a les portes de l'empresa a Lleida.

Els treballadors de Sada Lleida anuncien mobilitzacions i acusen l'empresa de "mala gestió"Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'escorxador Sada de Lleida faran mobilitzacions per negociar la retirada de l'ERO que afecta la totalitat de la plantilla o intentar treure'n el màxim possible de compensacions. Juan Noguero, president del comitè d'empresa, ha explicat que les negociacions començaran el dia 29 d'octubre i que tenen 30 dies per arribar al millor acord. Així mateix ha assegurat que s'ha arribat a la situació actual per una "mala gestió de l'empresa" i ha dit que els han arribat rumors que hi ha una altra firma que vol comprar les instal·lacions, on en els darrers anys s'han fet 13 milions d'euros d'inversions, però sense comptar amb els 260 treballadors actuals.

Noguero ha reconegut que l'empresa ja portava mesos dient-los que tenien "moltes pèrdues" i es veien a venir el que acabaria passant però que no se n'havien acabat de fer a la idea que "ara, de cop i volta, es tanqui sense avisar". Segons Noguero, en els darrers anys l'empresa ha fet 13 milions d'inversió a les instal·lacions, 9 dels quals en una sala d'especejament que està considerada com una de les millors d'Europa. També s'han fet uns molls nous, i ara, al cap de dos anys volen tancar, ha afegit.

En aquest sentit, el president del comitè d'empresa ha assegurat que els han arribat rumors que hi ha una altra empresa que està interessada en les instal·lacions però que les volen sense treballadors. En qualsevol cas, Noguero remarca que si s'ha arribat a aquesta situació és per "una mala gestió de l'empresa". Ara tenen per davant 30 dies per negociar la retirada de l'ERO o en qualsevol cas la millor sortida de les possibles per als 260 treballadors que es queden al carrer. Això no obstant, ha lamentat que l'empresa els ha amenaçat de fer un concurs de creditors que deixaria la plantilla sense res, però ha avisat que ells arribaran "fins al final" i si no es fan enrere intentaran treure el màxim possible com si fos un acomiadament improcedent.

El grup Sada ja ha tancat un dels dos escorxadors de València, i a Sevilla també n'ha tancat un dels dos que hi havia. A Valladolid han fet un ERO parcial i a Toledo també.

"Intentarem afrontar la situació de la millor manera possible"

Els treballadors de l'escorxador Sada de Lleida han fet una assemblea amb el comitè d'empresa aquest dimarts al migdia. La Eva Abat és una empleada que porta més de 30 anys a l'empresa i ha assenyalat amb resignació que ara intentaran "afrontar la situació de la millor manera possible" i que confia que "ho arreglin de la millor manera possible per a tots".

De la mateixa manera, en Jaume Piqué, ha dit que porta 30 anys a l'empresa i que la seva dona també hi treballa, la qual cosa suposa que ara es queden els dos al carrer "sense res". Piqué no ha amagat que la situació és "complicada" i que no saben com acabarà. Ell és ajudant d'escorxador i també creu que la mateixa empresa "s'ha carregat això".

Un altre cas és el del Juan Miguel Cabrero, que va entrar quan l'escorxador era de Copaga, l'abril de 1982 i ha lamentat que Sada ara l'hagi abocat a una compravenda. Cabrero s'ha mostrat indignat perquè durant tots aquests anys els han "marejat" movent-los d'un lloc a un altre.

tracking