SEGRE

LABORAL EMPRESES

Sada Catalunya acumula més de 17 milions en pèrdues des del 2013

Malgrat augmentar l’any passat la facturació, els números rojos no descendeixen || Els treballadors insisteixen que la firma vol buidar-la per vendre-la millor

Els treballadors de la planta lleidatana van ser informats dimarts de l’ERO pel comitè d’empresa.

Els treballadors de la planta lleidatana van ser informats dimarts de l’ERO pel comitè d’empresa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Sada de Catalunya, de la qual depèn la planta d’especejament situada al polígon industrial El Segre, va facturar l’any passat 75 milions d’euros, xifra que representa un 15 per cent més que l’any anterior, gràcies a l’augment de les exportacions a França. En canvi, les pèrdues l’any 2018 es van incrementar un 38 per cent, fins als 6,7 milions d’euros, segons va publicar ahir el diari Expansión. A més a més, des del 2013, l’últim exercici en què va tenir beneficis, les pèrdues acumulades superen els 17 milions d’euros.

Aquesta és la principal causa que exposa Nutreco, multinacional que posseeix Sada i que al seu torn és filial de la multinacional neerlandesa SHV, per portar a terme l’ERO d’extinció de la totalitat de la plantilla, 260 treballadors. Tot plegat malgrat les recents inversions de més de 12 milions d’euros per a una nova sala d’especejament i un moll de càrrega a les instal·lacions lleidatanes.

Tanmateix, els treballadors es van queixar que la multinacional ha anat buidant l’empresa, primer, amb el trasllat del sacrifici d’aus a València i amb la reducció de la càrrega de treball en l’especejament, cosa que ha portat l’empresa a justificar pèrdues de fins a 600.000 euros anuals a Lleida segons el comitè, per tancar i posteriorment vendre les instal·lacions sense la càrrega laboral.

La plantilla exigeix a Treball que recondueixi la crisi El comitè d’empresa de la planta de Sada a Lleida es va reunir ahir al matí amb representants del departament de Treball a Lleida per explicar la situació per la qual passa la plantilla després de l’anunci de la propietària de l’escorxador de pollastres de l’ERO d’extinció per a un total de 239 famílies, que encara no s’ha presentat. Segons van explicar fonts de CCOO de Lleida, van demanar al departament que dirigeix Chakir El Homrani que faci tot el que estigui al seu abast per reconduir la situació, com per exemple, que el conflicte laboral es dirimeixi a Lleida i no a Barcelona, com pretén l’empresa. Així mateix, no descarten portar a terme mobilitzacions en defensa dels seus drets laborals. Malgrat la pèrdua de competències després de la reforma laboral, aquest sindicat exigeix que la conselleria estigui a l’altura i pugui fer de mediador a la ronda de negociacions que comencen dimarts vinent per discutir l’expedient d’extinció. Les negociacions amb l’empresa duraran un mes.

tracking