SEGRE

EMPRESES BALANÇ

Griñó Ecològic dispara fins al juny la facturació un 21,2%

En el primer semestre assoleix els 22,4 milions || Mentre que el resultat d’explotació torna a positiu, amb 408.000 euros

Joan Griñó Piró, conseller delegat de la matriu del grup que presideix el seu pare.

Joan Griñó Piró, conseller delegat de la matriu del grup que presideix el seu pare.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Griñó Ecològic, centrat en activitats de gestió de residus i energies renovables, ha tancat un primer semestre de l’any clarament en positiu, amb un increment de la facturació, acompanyat d’un gir en el resultat d’explotació, que torna a dades en positiu.

Durant el primer semestre de l’exercici 2019, els ingressos s’han incrementat un 21,2% respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons consta en les dades que ha facilitat la companyia al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), en el qual cotitza. En concret, ha passat de facturar 18 milions d’euros a gairebé 22,4 milions en el període analitzat.

El grup està centrat en activitats de gestió de residus i energies renovables

La companyia afirma que “aquest èxit s’explica per l’augment de la prestació de serveis de tractament que puja en tan sols un semestre 2,2 milions d’euros i se situa per sobre dels 13,8 milions d’euros”.

Quant al resultat d’explotació, apunta que és “clarament positiu amb 408.000 euros [davant del] negatiu de l’any 2018”, i afegeix que el resultat després d’impostos, incloent-hi extraordinaris, també és positiu. El resultat atribuït de la societat dominant es xifra en 50.000 euros, davant dels 312.000 en negatiu del primer semestre de l’any passat.

En aquest sentit, la informació facilitada al MAB inclou que les despeses financeres de Griñó Ecològic s’han reduït un 18,84 per cent en comparació amb el mateix període de l’exercici anterior “a causa d’una millora en la gestió, que ve explicada per la disminució de la mitjana de dies de cobrament per part dels clients que permet una menor disposició de les línies de circulant”.

Les societats del Grup Griñó donen feina al voltant de 600 persones, de les quals 150 treballen a la província de Lleida. Unes altres 150 ho fan a Barcelona, cent més a Tarragona i la mateixa xifra a la resta de l’Estat.

tracking