SEGRE

PORCÍ PROCESSATS

La indústria càrnia calcula alts preus del porcí fins a l'any 2025

A causa de l’elevada demanda de carn de porcí a la Xina, que continua sacrificant animals per la pesta || Patronals europees busquen unir esforços davant la crisi

Un moment de la reunió entre els representants d’Asoprovac amb la consellera Jordà.

Un moment de la reunió entre els representants d’Asoprovac amb la consellera Jordà.ASOPROVAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El context actual que viu el sector porcí a nivell mundial, per les conseqüències de la pesta porcina africana (PPA) a la Xina i l’augment de les importacions que està fent el país asiàtic, beneficia els productors d’animals però, al seu torn, escanya el sector dels elaborats carnis. Calculen que els costos es disparen en un 50 per cent, cosa que ofega els seus comptes de resultats al no poder repercutir-ho tot a la cadena. Aquest increment de cotitzacions és general i afecta peces molt utilitzades en elaborats, des de la cansalada o la papada fins al pernil.

En aquest context, diferents analistes preveuen que aquest encariment del porcí a la Unió Europea s’allargui fins al 2024-25, mentre la Xina continuï necessitant importar, cosa que sembla assegurada per les previsions de producció que tenen a la baixa al gegant asiàtic, segons va explicar ahir la patronal Fecic.

De fet, s’espera una disminució del 25 per cent aquest any, i de cara al 2020 s’augura una baixada addicional que pot arribar fins i tot al 15 per cent. Davant d’aquesta situació, representants de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies es van reunir ahir a Barcelona, amb els seus homòlegs de la patronal francesa FICT i de la italiana ASSICA, per treballar conjuntament en la recerca de solucions que ajudin aquest sector.

El boví de carn demana mesures a Jordà per al sector Una representació de la junta directiva d’Asoprovac Catalunya, encapçalada pel seu president, Ricard Godia, ha mantingut una reunió amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per fer-li arribar les demandes i preocupacions del boví de carn català, com per exemple la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), l’actualització de les estadístiques ramaderes, la posada en marxa de grups operatius, les dejeccions ramaderes, les exportacions des del port de Tarragona, la necessitat de campanyes de promoció per incentivar el consum i les mesures que s’estan portant a terme des del sector per reduir l’empremta de carboni en la lluita contra el canvi climàtic.

tracking