SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA

Demanda de nous ajuts per a allotjaments de temporers a Lleida

Un moment de la reunió feta ahir.

Un moment de la reunió feta ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de la fruita necessita treball previ per al seu correcte desenvolupament i, en aquest marc, ahir es van reunir administracions i sector per començar a treballar convocats per la Paeria. De moment, s’han creat tres comissions de treball sobre contractació, allotjament i persones vulnerables.

Entre les propostes concretes que la Paeria considera necessàries valorar es troba l’obertura de convocatòries d’ajuts per a la rehabilitació i construcció de nous allotjaments de temporers. També que els existents als diferents municipis no es lloguin només, apunta, a empreses de serveis o de treball temporal, sinó que estiguin a disposició dels empresaris agraris particulars que hi puguin estar interessats.

Els objectius d’aquestes comissions i de la planificació de la campanya són molts, des d’organitzar com es pot dur a terme en les millors condicions l’acollida dels temporers fins a definir un model que eviti que s’hagi de reformular any rere any. Es destaca també la necessitat d’identificar i diferenciar tres realitats que es donen durant la campanya, explica el document analitzat ahir. Es tracta de persones amb la situació regularitzada amb contracte o bé que busquen feina, persones en situació irregular i que no poden treballar si no és de forma irregular i, finalment, persones sense sostre que són a la ciutat.

tracking