SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Més de set milions per a l'ocupació a l'Alt Pirineu i Aran

El Sevei d’Ocupació preveu atendre més de 1.200 persones || Formació, col·lectius vulnerables i territori, els grans eixos

Garau i Ginesta van presentar a la Seu la programació del SOC.

Garau i Ginesta van presentar a la Seu la programació del SOC.DEPARTAMENT DE TREBALL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Treball destinarà l’any vinent 7,3 milions d’euros al desplegament de polítiques actives d’estímul i foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local a l’Alt Pirineu i Aran, segons van explicar ahir a la Seu d’Urgell el secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Josep Ginesta, i la directora del Servei Català d’Ocupació (SOC), Mercè Garau. D’aquests, 4,8 milions es distribuiran a través dels programes del SOC, mentre que la resta es destinaran a altres programes ocupacionals del departament, concretament a suport a la inserció al mercat de treball (1,9 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (276.000 euros) i foment de l’economia social, l’autoocupació i el treball autònom (367.000 euros). La conselleria calcula que tots aquests programes i la inversió prevista beneficiïn un total de 1.228 persones al conjunt de la vegueria. A tota la demarcació de Lleida, com va publicar SEGRE, la inversió prevista frega els 54 milions d’euros.

Josep Ginesta va destacar que “les polítiques d’ocupació que avui presentem atenen les tres prioritats més rellevants que tenim: la formació i l’orientació laboral, l’atenció als col·lectius vulnerables i la territorialització”.

La meitat de participants en programes del SOC l’any passat es van inserir al mercat laboral

En concret, la dotació econòmica del SOC es distribuirà a través de cinc tipus d’actuacions, entre les quals destaquen especialment els programes de foment de l’ocupació i els orientats a acreditar i/o millorar la qualificació professional. També hi ha partides destacades per al desenvolupament econòmic local, l’orientació professional i la gestió de la col·locació al mercat de treball.

Tot el paquet d’actuacions vol donar continuïtat i reforçar els resultats que els programes del Servei Públic d’Ocupació han proporcionat els últims anys.

El 2018, un total de 680.950 persones a tot Catalunya van participar en algun dels programes, 323.978 de les quals (gairebé el 50%) van aconseguir inserir-se laboralment.

tracking