SEGRE

El preu de la bombona de butà puja aquest dimarts un 4,86%

Passarà a costar 12,74 euros

La bombona de butà puja aquest dimarts un 4,86%

La bombona de butà puja aquest dimarts un 4,86%EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bombona de butà de 12,5 quilos, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, pujarà un 4,86 % a partir d'aquest dimarts, i passarà a costar 12,74 euros –59 cèntims més–, amb el que trenca amb una ratxa de cinc descensos consecutius aquest any, segons publica aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Aquest increment es deu a la pujada de la cotització internacional de la matèria primera, que ha estat d’un 35,3 %.

La normativa vigent limita les pujades i descensos del gas liquat envasat a un 5 % i, si aquesta no existís, la pujada del preu de la bombona a partir de demà hauria estat d’un 12 %.

El preu de la bombona de butà es revisa cada dos mesos i és la primera vegada que augmenta en una revisió durant 2019, després que en la que es va fer al gener trenqués amb una ratxa de tres increments consecutius que va començar el juliol de 2018.

Malgrat aquest ascens, la bombona serà a partir de matí 2,59 euros més barat respecte a novembre de l’any passat, és a dir, el seu preu serà un 16,9 % inferior al que tenia llavors encara amb aquest increment.

El nou preu serà vigent durant dos mesos, fins el tercer dimarts de gener del 2020, quan el Ministeri per a la Transició Ecològica ho revisarà de nou en funció de les cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització.

tracking