SEGRE

MACROECONOMIA ANÀLISI

L'ocupació a Lleida i l'àrea urbana, en xifres precrisi

Província catalana on més ha crescut la licitació pública || BBVA alerta del cost al PIB de les protestes a Catalunya

Miguel Cardoso va presentar a Barcelona l’informe del BBVA.

Miguel Cardoso va presentar a Barcelona l’informe del BBVA.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida i el seu entorn urbà ha registrat aquest any un increment d’afiliats a la Seguretat Social d’un 2,9 per cent, una taxa que només supera Girona a tot Catalunya, on s’ha assolit el 3,9 per cent, i davant de Barcelona, amb un 2,8. L’àrea urbana amb els resultats més discrets és Tarragona, amb un 1,7 per cent. Així consta a l’informe de la situació econòmica a Catalunya del segon semestre de l’any que va presentar ahir a Barcelona l’economista en cap per a Espanya del BBVA Research, Miguel Cardoso, que reflecteix que l’entorn urbà de Lleida ha recuperat el nivell d’ocupació de l’exercici 2008.

L’estudi apunta que a les àrees no urbanes, només Lleida va avançar en la línia de la mitjana catalana. Al capítol de l’obra pública, reflecteix que a Lleida s’ha quadruplicat la licitació respecte als nou primers mesos del 2018, amb el millor creixement a Catalunya.

D’altra banda, el servei d’estudis del BBVA considera que els aldarulls que es van viure a Catalunya com a reacció a la sentència del procés poden haver restat “entre una i dos dècimes” al PIB català aquest any i fer que només creixi un 1,8% el 2019, mentre que l’estimació per al 2020 és d’un 1,6%. Tenint en compte el producte interior brut català, les entre 1 i 2 dècimes representarien de 230 a 460 milions d’euros.

tracking