SEGRE

EMPRESES PROJECTES

La lleidatana Tradinsa modernitza els trens de l'L4 del metro barceloní

És l’adjudicatària dels treballs de reforma de les 12 unitats per un import de 16,1 milions || TMB preveu que el procés duri cinc anys, després de provar el primer

Imatge de la primera de les unitats que modernitzarà Tradinsa.

Imatge de la primera de les unitats que modernitzarà Tradinsa.PEP HERRERO/TMB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa lleidatana Tradinsa comença la modernització dels trens de l’L4 de Metro de Barcelona. La firma, ubicada a Puigverd de Lleida, s’ha adjudicat els treballs per un import de 16,1 milions d’euros, segons va informar ahir Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

En concret, la companyia va explicar que ja ha sortit de les instal·lacions barcelonines el primer tren de la sèrie 2100 que passarà el procés de reforma i actualització. És una composició que ha estat escollida com a prototip d’un procés pel qual passaran les 12 primeres unitats de la sèrie, mentre que les altres tres seran actualitzades posteriorment.

Ubicada a Puigverd de Lleida, treballa en rehabilitacions, manteniment i equipament

Reformar trens que passen dels 20 anys d’antiguitat és una pràctica habitual en la gestió del material mòbil ferroviari, perquè amb un cost moderat se’n pot allargar la vida i instal·lar-los equipaments més moderns.

Els cinc cotxes d’aquest primer tren han estat transportats a Lleida, a les instal·lacions de l’empresa Tradinsa, adjudicatària dels treballs de reforma de les dotze unitats pels 16,1 milions d’euros citats. Una vegada finalitzada i provada la primera unitat ja renovada, es preveu que la resta s’aniran reformant al llarg dels propers cinc anys, a un ritme de 2 o 3 cada any. Els treballs de reforma s’han programat de manera que no afectin la prestació del servei diari a la línia 4 de metro.

La remodelació dels cotxes 2100 comportarà canvis tècnics, d’estètica i d’equipament. Entre les novetats, les més visibles són la disposició longitudinal dels seients, la il·luminació interior amb tecnologia led i la nova situació dels tiradors. Es manté la reserva de dos zones per a persones amb mobilitat reduïda (PMR), situades als cotxes extrems, a prop de les cabines de conducció. Un botó permetrà a l’usuari de la zona PMR avisar el conductor de la seua intenció de baixar del tren.

A més, totes les portes tindran indicadors lluminosos de tancament per millorar la seguretat dels viatgers amb dificultats auditives. S’aprofitarà per vinilar de color roig les quaranta portes, perquè el contrast cromàtic afavoreix l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual.

Respecte a la seguretat, es revisaran els mecanismes de totes les portes d’accés, es redistribuiran els extintors i s’instal·larà una nova senyalització òptica sincronitzada amb el tancament de portes.

tracking