SEGRE

ECONOMIA

El junedenc Ramon Armengol presidirà l'organització de cooperatives agroalimentàries europees

Armengol és ramader des de fa més de quaranta anys, comparteix amb el seu fill i vuit treballadors la cura d’una granja de cicle tancat de porcí a Lleida i és soci de la Cooperativa D’Ivars

Ramon Armengol.

Ramon Armengol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramon Armengol, representant de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, ha estat elegit president de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries de la Unió Europea (Cogeca), durant els tres propers anys.

Aquesta organització representa a les 22.000 cooperatives agroalimentàries de la Unió Europea, i és juntament amb el Copa l’organització agroalimentària més important a la Unió Europea.

Armengol és ramader des de fa més de quaranta anys, comparteix amb el seu fill i vuit treballadors la cura d’una granja de cicle tancat de porcí a Lleida i és soci de la Cooperativa D’Ivars, dedicada a la producció i comercialització de cereals, pinsos, porcí i boví de carn, que compta amb més de 3.600 socis i factura més de 200 milions d’euros.

Al seu torn, és membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de Catalunya (FCAC) i de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, on ocupa a més el càrrec de president del Consell Sectorial de porcí.

"Des de Cogeca treballaré perquè les polítiques de la Unió Europea promoguin instruments d’integració de les cooperatives per fer que el seu pes augmenti al mercat, la qual cosa redundarà en benefici de tot el sector," ha destacat el nou president de Cogeca.

Armengol assumeix la presidència d’aquesta organització en un període "clau" per al sector agroalimentari europeu i, en especial, l’espanyol i les seues cooperatives. Amb la nova Comissió Europea arriben noves prioritats com l’anomenat Pacte Verd (Green Deal) que pretén fer a la Unió Europea el primer continent neutre en carboni el 2050.

Aquest acord afectarà el sector agroalimentari ja que agricultors i cooperatives hauran d’afrontar nous condicionants mediambientals i, per tant, un nou enfocament productiu i de comercialització. A més, el Brexit i la política comercial de la Unió Europea seran altres temes en els quals treballarà la nova presidència de la Cogeca.

tracking