SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

Una empresa alemanya invertirà sis milions en una fructícola de Fraga

La Junta General avala la compra del 75% del capital per part de la multinacional || La firma de Fraga preveu passar de 7,5 milions de facturació a 60 en cinc anys

La junta general va aprovar dimarts definitivament la compra per Döhler, anunciada al març.

La junta general va aprovar dimarts definitivament la compra per Döhler, anunciada al març.DÖHLER FRAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup alemany Döhler preveu invertir sis milions d’euros l’any que ve a Zucasa, la firma de transformació de fruita de Fraga que va ser impulsada en bona mesura per empresaris i productors de Lleida. La multinacional ha aconseguit el 75 per cent del capital de la companyia, una operació avançada per SEGRE al març i que dimarts va rebre el suport unànime dels socis en junta general, segons va explicar ahir el director general de Zucasa, Luis Ángel Rivera Piñón.

D’aquesta manera, s’assegura el futur de la companyia, que havia arribat a presentar concurs de creditors davant la delicada situació que travessava, especialment en els últims tres exercicis, en un context de crisi del mercat de la fruita. Döhler passa a ser el soci majoritari i es mantenen, tot i que amb participacions molt diluïdes, la resta dels que eren els accionistes de la fructícola, entre els quals el grup García Carrión, la Diputació General d’Aragó, un frigorista de la zona i quaranta-vuit agricultors i socis minoritaris.

Juntament amb la germànica, es manté la resta de l’accionariat, part procedent de Lleida

L’empresa, que ara passarà a denominar-se Döhler Fraga, ha elaborat un pla que preveu una inversió inicial de sis milions d’euros el primer any. Es destinaran a incrementar la capacitat productiva, incorporar nous productes i processos i millorar els ja existents, segons Luis Ángel Rivera.

En aquests moments, se centra en la producció de sucs, purés i concentrats de fruites. L’objectiu és passar de 29.000 tones de fruita processada a l’any a entre 150.000 i 160.000.

Amb aquest increment i una diversificació de productes, aspira a incrementar la facturació des dels 7,5 milions d’euros fins als 50 o fins i tot als 60 milions d’euros en un període de cinc anys, combinat tant en el mercat interior com en els internacionals.

Aquests augments comportaran el reforç de la plantilla. En l’actualitat dóna ocupació a una mitjana de setanta-cinc persones, amb puntes de 120 a 130 en plena campanya. Els càlculs amb els quals treballa la companyia situen la plantilla futura mitjana en un centenar de treballadors, que arriben a 150 a l’estiu.

Döhler és productor, comercialitzador i proveïdor mundial d’ingredients naturals, sistemes d’ingredients i solucions integrades per a la indústria d’aliments i begudes. Amb seu a Darmstadt, Alemanya, té activitat en més de 130 països i compta amb 46 plantes de producció i 8.000 persones en plantilla.

Zucasa va nàixer de la mà, en bona mesura, de socis d’Indulleida crítics amb la venda d’accions de la Paeria a Actel. Compta amb instal·lacions de més de 24.000 m2 construïts, amb capacitat per emmagatzemar 32.000 m3.

tracking