SEGRE

CANVI CLIMÀTIC ORGANITZACIONS

Agricultors i ramaders, compromesos amb el canvi climàtic

Imatge d’arxiu d’un tractor treballant en una finca de Castellnou de Seana.

Imatge d’arxiu d’un tractor treballant en una finca de Castellnou de Seana.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) va defensar ahir que el sector agrícola i ramader està “compromès” a treballar per pal·liar els efectes del canvi climàtic, ja que aquests també afecten directament el sector.

El cap de porcí de JARC, Jaume Bernis, va assenyalar que des del 2017 el sector porcí ha reduït en un 22% l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i més d’un 90% els purins, que s’utilitzen com a adob. Bernis va criticar que el sector agrícola i ramader és acusat sovint de ser responsable del canvi climàtic, encara que “durant el 2017 a Catalunya només va representar un 11% de les emissions davant del 74% dels que va produir el sector industrial i energètic”.

Per la seua part, la doctora i catedràtica en agronomia de la UAB Josefina Plaixant va assegurar que les innovacions tècniques i les noves pràctiques de gestió dels residus són claus per reduir les emissions al sector. També va afirmar que la producció de vegetals i les pastures ajuden “més que els boscos” a l’hora de reduir els gasos que contribueixen al canvi climàtic.

tracking