SEGRE

Lleida encapçala de nou la pujada de la inflació a Catalunya

Els preus es van incrementar tres dècimes el novembre respecte el mes anterior i la taxa anual va escalar fins el 0,7%

Vista de l'Eix Comercial de Lleida.

Un 89,7% dels comerciants lleidatans percep un elevat tancament de botigues al seu carrerMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la província de Lleida va pujar tres dècimes el novembre respecte l'octubre, el creixement més gran entre les demarcacions catalanes, i la taxa interanual es va situar en el 0,7%, quatre dècimes més que el mes anterior, el que manté el conjunt de comarques lleidatanes com el més inflacionista de Catalunya, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística.

L'IPC registra dos mesos consecutius de pujades a Lleida, després que al setembre l'índex baixés set dècimes respecte a l'agost fins al 0,1%. Per grups de productes, destaca l'augment del 2,7% dels preus de restaurants i hotels, d'un 2,6% dels mobles i articles de la llar i d'un 2,5% dels d'aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, baixen un 4,1% els relacionats amb l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles.

En el conjunt del territori català, els preus es van incrementar una dècima en comparació amb l'octubre i la taxa interanual va pujar dos dècimes fins el 0,5%.

A tot l'Estat espanyol, la inflació en termes mensuals va pujar dos dècimes i l'IPC interanual va elevar tres dècimes la seua taxa fins el 0,4%.

tracking