SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Més salari, conciliació i formació, desitjos dels treballadors catalans

Gairebé un de cada quatre confia a tenir un increment de sou l’any que ve || Més d’un 29 per cent aspira a trobar una feina millor al llarg del 2020

Tres treballadors de la construcció, a l’obra d’un edifici d’habitatges.

Tres treballadors de la construcció, a l’obra d’un edifici d’habitatges.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més salari, conciliació laboral i formació són els tres grans desitjos dels treballadors catalans de cara a l’any que ve, segons una enquesta elaborada per Adecco. A l’hora de fer la seua particular carta als Reis Mags, el 72,3% dels enquestats demana un increment de sou, i un 42,5% aspira a millorar les condicions de conciliació de la feina amb la família. Al tercer lloc del rànquing se situa la formació, una millora de les capacitats que voldrien un 31,7% dels enquestats.

Per sexes s’aprecia alguna diferència. La més cridanera és que les dones opten en gran manera per la conciliació. També hi ha variacions per grups d’edat. Els majors de trenta-sis anys valoren gairebé en la mateixa mesura la pujada salarial i la formació, mentre que els majors de cinquanta-sis prefereixen la conciliació. L’augment de salari i els ascensos són molt més apreciats per les persones d’entre 26 i 35 anys.

El 32,9 per cent dels enquestats creu que li apujaran el sou el 2020: l’equivalent a l’IPC (27,3% dels enquestats) o un augment notable (5,6%). A més de poder negociar el salari, el 58,6% demanaria una pujada en funció dels objectius de l’empresa.

Pel que fa a les mesures de cost zero que sol·liciten a les empreses, la majoria prefereix flexibilitat d’entrada i sortida (43,5%) o tenir una jornada intensiva (27,2%).

Els cursos de formació continuen sent l’opció més demanada (17,8%) en salaris en espècie, seguits per les assegurances mèdiques privades (12,9%) i els plans de pensions (11,4%), en segon i tercer lloc.

El propòsit laboral dels catalans és mantenir-se al lloc de treball que tenen amb les mateixes condicions, així ho manifesta el 34,3 per cent dels consultats, seguit per trobar una altra feina millor (29,1%) i d’emprendre un negoci (16,2%). A l’empresa, aposten per fomentar la companyonia (78,7%) i planificar-se millor per complir els objectius de l’empresa (65,9%). En relació amb el mercat laboral, la majoria creu que durant el 2020 les empreses es mantindran igual en matèria de contractació (44,6%), un 31,2 per cent pensa que augmentaran plantilla i un 24,2% pensa que la reduirà.

tracking