SEGRE

OCUPACIÓ FORMACIÓ

Buscant la primera oportunitat

‘Singulars’, programa de garantia juvenil de la Generalitat, orienta i forma joves de menys de 30 anys a l’atur i que no estan estudiant || L’objectiu és millorar les seues capacitats perquè trobin feina més fàcilment i puguin escometre el seu propi projecte d’emprenedoria

Buscant la primera oportunitat

Buscant la primera oportunitatSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cadascun de nosaltres tenim unes necessitats perquè som únics, diferents, singulars. Aquest, Singulars, és precisament el nom d’un programa formatiu impulsat per la Generalitat i dirigit a joves menors de 30 anys sense feina i que no estudien, que aposta per la formació individualitzada a fi de facilitar trobar una feina i fomentar l’emprenedoria. Dirigit a persones amb tota mena de formació prèvia, des d’estudis secundaris fins a titulats universitaris, el programa ofereix orientació professional, formació teòrica i pràctiques laborals en empreses, ajuts a l’autoocupació i incentius a la contractació dels joves que han passat per Singulars.

Aquest ha estat el cas de Cristina Lopera, una jove de 24 anys de Lleida. “Em vaig apuntar primer a un curs d’auxiliar administratiu bàsic a través de Singulars. Va durar tres mesos i, gràcies a això, vaig poder treballar durant un mes de pràctiques en una empresa, a banda d’un altre mes contractada”, assegura Lopera.

Quan es va tornar a quedar a l’atur, “em vaig reenganxar a Singulars i vaig fer un curs de comerç que va durar un mes. Després, sense fer les pràctiques, em van trucar directament per treballar en una empresa d’aquest sector, i porto ja cinc mesos contractada”.

A més, en paral·lel, la Cristina prepara la prova d’accés a cicle superior. “A Singulars, en funció dels teus objectius t’orienten, t’encaminen cap a un costat o cap a un altre i per a mi, que mai acabava els cursos a què m’apuntava, ha estat molt positiu”, subratlla.

En aquesta línia, Beatriz Olave, també de 24 anys i de Lleida, posa de relleu que a Singulars li van donar “les claus per preparar un bon currículum”. “Gràcies a la formació que em van impartir en l’àmbit de les tecnologies de la informació i de la comunicació vaig aconseguir una feina aquest estiu, durant quatre mesos, com a administrativa en una empresa fructícola.” la Beatriz, que és graduada, lamenta també que sigui “complicat” trobar la primera feina sense experiència prèvia.

“Em van comentar que tenia l’oportunitat d’accedir a aquest itinerari formatiu i vaig decidir d’apuntar-m’hi”, recorda, alhora que subratlla la importància d’haver pogut accedir a una borsa de treball.

“Vaig aconseguir una finca a Vacarisses, al Vallès Occidental. El 2016 em van assignar el projecte i fa un any i mig van arribar els animals”, assenyala.

En l’actualitat, Merlès pastoreja un ramat de 95 cabres. També forma part de l’associació Ramaderes de Catalunya, que agrupa dones de tot el territori que es dediquen a la ramaderia amb l’objectiu de proporcionar-los visibilitat en una professió tradicionalment ocupada pels homes.

El curs que va fer la Nicole a través d’aquest programa va ser de conducció professional de vehicles de transport i repartiment de mercaderies. “En la formació vaig fer mes i mig de teoria i només dos setmanes de pràctiques abans que m’agafessin per treballar”, assenyala. L’empresa en la qual va fer les pràctiques la va contractar. “Ara sóc repartidora i cobreixo la ruta de la carretera C-12 cap a Flix. Al principi em va costar però ara estic molt contenta amb el meu lloc”, explica Nicole.

Buscant la primera oportunitat

Buscant la primera oportunitatSEGRE

tracking