SEGRE

La tarifa elèctrica del mercat lliure és un 64% més cara que la regulada, segons Facua

Comptadors de la llum.

Comptadors de la llum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tarifes elèctriques del mercat lliure són fins un 64% més cares que les del mercat semiregulat del Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC), segons l’últim estudi comparatiu realitzat per Facua-Consumidors en Acció. Després d’haver analitzat el preu mitjà per kilowatt hora (kWh) registrat per la tarifa PVPC durant l’últim mes de desembre i els preus de deu de comercialitzadores privades entre el passat 3 i 8 de gener, l’organització conclou que els consumidors adscrits a una d’aquestes companyies paguen fins a 28 euros més a la factura de la llum.

En concret, el rebut d’un usuari amb 4,4 quilowatts (kW) de potència contractada i 366 kWh d’energia consumida seria de 64,62 euros amb la tarifa mitjana PVPC del mes passat, davant els 92,32 euros que pagaria amb la tarifa del mercat lliure de Feníe Energía, la companyia amb el preu més car.

En segon lloc es troba Iberdrola, amb un preu mitjà de 90,76 euros, seguida d’Holaluz (87,10 euros), CHC Energia (83,79 euros), Som Energía (83,21 euros) i Lucera (81,81 euros).

A la part baixa de la taula es troben dos dels nous actors energètics en comercialització d’electricitat com Repsol, que, amb un preu de 80,49 euros, es converteix en la quarta més barata, i Cepsa, que, amb 75,01 euros, va ser el més econòmic en el període estudiat.

Segueixen Naturgy, amb un preu mitjà de 72,17 euros, i Endesa, en registrar un preu de 75,01 euros al suposat rebut mensual a partir del preu que va registrar la seua electricitat entre el 3 i el 8 de gener.

tracking