SEGRE

COMBUSTIBLES BALANÇ

El preu dels carburants repunta amb força el 2020

Toquen màxims dels últims sis mesos, després d’encarir-se fins a més d’un 2% || Per les tensions entre els EUA i l’Iran

Imatge d’un assortidor de combustible a Lleida.

Imatge d’un assortidor de combustible a Lleida.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu del litre de gasoil i gasolina ha arrancat l’any tocant màxims en els últims sis mesos, després d’encarir-se fins més d’un 2% a causa de l’escalada alcista registrada en les últimes setmanes en el preu del cru per la tensió entre els EUA i l’Iran. En concret, el preu mitjà del litre de gasoil s’ha incrementat un 2,13% des del 16 de desembre, última data en què la UE va facilitar dades dels carburants abans de les festes nadalenques, fins a situar-se en els 1,247 euros en aquesta segona setmana de gener, segons dades del Butlletí Petroler de la UE.

D’aquesta manera, el preu del litre de gasoil se situa en el seu nivell més alt des de la primera quinzena de juny, després que hagués acomiadat el 2019 instal·lat a l’entorn dels 1,2 euros el litre.

Respecte al preu del litre de gasolina també ha repuntat amb força (+1,3%) des de les últimes dades del desembre, per remuntar fins als 1,32 euros, el seu nivell més alt des de finals de setembre. L’escalada de tensions en el conflicte entre els EUA i l’Iran ha portat a una espiral alcista en el preu del barril de petroli, que en aquests últims dies ha arribat a situar-se per sobre de la cota dels 70 dòlars.

Més de 12 euros de diferència per omplir un dipòsit a Lleida A dia d’avui, omplir un dipòsit de combustible mitjà d’un turisme a la província de Lleida pot comportar un sobrecost de més de 12 euros segons en quina estació de servei ho fem. Segons Geoportal, dependent del ministeri per a la Transició Ecològica, el litre de gasolina més barat de venda al públic de la província es ven a 1,175 euros, mentre que la més cara està a 1,399 euros, una diferència de 0,164 euros per cada litre. Per la seua part, el litre de gasoil més barat a Lleida costa 1,116 euros i el més car està en 1,339 euros/litre. Així, la diferència d’omplir un dipòsit mitjà de 55 litres de capacitat de gasolina pot variar en fins a 12,32 euros, mentre que en un altre dipòsit, però de gasoil, pot arribar als 12,2 euros.

tracking