SEGRE

Els promotors d'habitatge demanen al Govern espanyol que no posi sostre al lloguer

L’acord entre el PSOE i Unidas Podemos permet que els "ajuntaments i comunitats puguin regular les pujades abusives del preu del lloguer a les zones prèviament declarades tensades"

Un cartell de lloguer en un habitatge.

Els promotors d'habitatge demanen al Govern espanyol que no posi sostre al lloguerEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Promotors i Constructors d’Espanya (APCE) ha reclamat al nou Govern espanyol que no fixi sostre als preus dels lloguers, després que aquesta mesura hagi tingut, segons el seu parer, efectes contraris als desitjats en ciutats com París i Berlín. L’acord de Govern entre el PSOE i Unidas Podemos permet que els "ajuntaments i comunitats autònomes que així ho considerin puguin regular les pujades abusives del preu del lloguer a les zones prèviament declarades tensades".

Per a l’APCE, l’accés a un habitatge assequible ha de ser una de les prioritats del nou Executiu de Pedro Sánchez, però creu que a Espanya, on més del 95 % dels habitatges de lloguer són sota la gestió de particulars, mesures d’aquestes característiques desincentiven la sortida al mercat de nous immobles, el que redueix l’oferta disponible i condiciona novament els preus a l’alça.

L’associació que presideix l’empresari madrileny Juan Antonio Gómez-Pintado sosté que el Govern espanyol ha d’anar a l’arrel del problema i desenvolupar polítiques que contribueixin a augmentar l’oferta de primer habitatge, ja sigui de lloguer o en compra, i com a conseqüència, a moderar els preus.

Després de celebrar la constitució del Govern i advocar per un període d’estabilitat política que millori la seguretat jurídica del sector immobiliari, l’APCE defensa que la col·laboració públic-privada és fonamental per fomentar l’accés assequible a l’habitatge, en especial per als joves. En aquesta línia, els promotors valoren la voluntat política de l’Executiu de mobilitzar terreny públic, incentivar l’habitatge social i augmentar els recursos destinats al sector. No obstant això, consideren imprescindible una cooperació institucional més gran per generar un marc normatiu que posi fi a l’"excessiva" acumulació de normes urbanístiques i la judicialització de l’urbanisme.

Reclamen a més que les administracions fomentin la digitalització dels processos burocràtics de les concessions de llicències, el que optimitzarà i agilitzarà els tràmits i suposarà un abaratiment en els preus d’habitatge per als seus compradors, asseguren. Després d’assegurar que el sector immobiliari està treballant en el compliment dels objectius del nou Govern estatal i de la Comissió Europea sobre eficiència energètica i sostenibilitat dels nuclis urbans, l’APCE ofereix la seua col·laboració als ministeris i institucions corresponents.

tracking