SEGRE

Grup Saltó, guardonat pel seu robot assistencial

L'empresa lleidatana ha guanyat el repte 5G que organitza la Fundació Mobile World Capital Barcelona

Grup Saltó, guardonat pel seu robot assistencial

Grup Saltó, guardonat pel seu robot assistencial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa tecnològica lleidatana Grup Saltó ha rebut aquest dimecres a l'ajuntament de Barcelona el premi del repte 5G organitzat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. El guardó, dotat amb 100.000 euros, permetrà a la firma desenvolupar un projecte pilot amb persones de més de 65 anys que viuen soles a Barcelona i que són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament.

El projecte de Grup Saltó consisteix en un robot assistencial capaç de moure’s i interactuar amb l'usuari per tal de donar suport a les necessitats quotidianes i d’acompanyament. Sota el nom SOMCARE, recrea una plataforma d'assistència, suport i seguretat per a la gent gran a través d'aquest robot assistencial que es troba al domicili de la persona amb qui es comunica, fent preguntes sobre la medicació, alimentació, entre d’altres, aquesta informació s'envia a través de 5G a la plataforma SOM. La captació de dades a la plataforma permet activar diferents tipus d'actuacions com generar avisos a dispositius mòbils de familiars o cuidadors, activar altres peticions de serveis, generar alertes, entre altres.

El repte va començar el passat mes de febrer, amb el 5G com a marc tecnològic de fons, buscant solucions tant a nivell nacional com internacional per millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia. Per a la definició del projecte, Grup Saltó, la Fundació MWCapital i l'Ajuntament de Barcelona van treballar conjuntament amb l'Àrea de Drets Socials per conèixer les necessitats dels usuaris. L’institut de la Robòtica per la dependència i la Fundació I2CAT participen també com a socis tecnològics en la realització del projecte pilot.

tracking