SEGRE

Lleida va tancar el 2019 amb una inflació de l'1,2%, la més alta de Catalunya

Els preus van baixar dos dècimes el desembre en comparació amb el mes anterior

Imatge d'arxiu d'un supermercat a Lleida.

Imatge d'arxiu d'un supermercat a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha tancat l’exercici 2019 a la província de Lleida amb una taxa interanual de l’1,2% després de pujar cinc dècimes el desembre, el que suposa la inflació més alta de Catalunya, segons dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En comparació amb el mes anterior, els preus a Lleida van baixar dos dècimes al desembre.

Per grups, destaca l’increment del 2,5% dels preus en aliments i begudes no alcohòliques i en mobles i articles de la llar. El preu dels restaurants i els hotels es va incrementar un 2,4%. Per contra, baixen un 4,7% l’habitatge, l'aigua, el gas i altres combustibles.

En el conjunt de Catalunya, l’IPC ha acomiadat el 2019 amb una taxa interanual del 0,9%, després que els preus augmentessin una dècima el desembre pel lleure i la cultura.

En el conjunt de l’Estat espanyol, l’IPC va baixar un 0,1% el desembre en relació amb el mes anterior i va elevar quatre dècimes la seua taxa interanual, fins el 0,8%, el seu valor més alt des del maig, per la pujada dels preus dels carburants i, en menor mesura, a la dels preus del transport aeri.

tracking