SEGRE

CONSUM SONDEJOS

Els catalans gasten 2.280 € de mitjana en comerç 'online'

A l’any, un 9% més que la mitjana dels compradors per internet a Espanya || Principalment en lleure, viatges i moda

Imatge del magatzem logístic d’Amazon a Madrid.

Imatge del magatzem logístic d’Amazon a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans van gastar una mitjana de 2.280 euros en compres per internet durant l’any passat, un 9% més que la mitjana espanyola (de 2.098 euros), segons les conclusions de l’Observatori Cetelem eCommerce 2019. Entre els productes més comprats online pels catalans destaquen el lleure (amb un 75%), seguit pels viatges (73%) i la moda (65%), ha informat Cetelem en un comunicat.

Al preguntar als enquestats pel més negatiu al comprar en línia, el 54% respon que prefereix veure, tocar i provar els productes i el 40% critica les despeses de tramesa no gratuïtes.

La televisió sota demanda, la música online i el ‘gaming’ guanyen cada vegada més mercat

El 68% de catalans diu haver fet alguna compra des del seu dispositiu mòbil (smartphone o tablet) els últims dotze mesos. I preguntats pels aspectes positius i el futur de l’mCommerce (Mobile Commerce), el 90% contesta que serà la forma més estesa de comerç online.

Quant a altres tendències, el 39% de catalans té algun tipus de subscripció online, amb una despesa mitjana de 63 euros: destaca la televisió sota demanda (amb un percentatge de compra del 88% l’any passat i una despesa mitjana de 28 euros), seguida per la música (33% i una despesa mitjana de 16 euros) i el gaming (jocs en línia, amb un percentatge de compra del 16% i 187 euros de despesa mitjana).

Una altra tendència són les apps de mobilitat: el 17% dels enquestats catalans en té alguna, amb una despesa mitjana de 38 euros mensuals. Els vehicles amb conductor encapçalen aquest rànquing d’interès del consumidor, amb un 67% i una despesa mitjana de 46 euros. Al darrere hi ha els vehicles de lloguer sense conductor, amb un 26% d’al·lusions i una despesa mitjana de 20 euros.

L’estudi Smart Consumer. El consumidor espanyol connecta amb la compra intel·ligent detalla les tendències en la compra online dels espanyols en deu sectors de la distribució, incloent-hi com a novetat les compres en el sector del gaming, i es basa en 2.200 entrevistes online, amb un nivell de confiança del 95,5% i un marge d’error del +/-4%.

tracking