SEGRE

Lleida, la ciutat més rendible per comprar un habitatge i llogar-lo

Amb un benefici brut del 7,4%, segons Idealista

Anunci d’un pis de lloguer a Lleida, ahir a la tarda.

Anunci d’un pis de lloguer a Lleida, ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rendibilitat bruta de la compra d’un habitatge per posar-lo al mercat del lloguer es va mantenir estable durant 2019, ja que va assolir una taxa de retorn del 7,4%, la mateixa que la registrada l’any passat, segons el portal immobiliari Idealista. L’estudi d’Idealista apunta que comprar una oficina per llogar-la és la inversió immobiliària més rendible, amb una rendibilitat bruta del 9,9%, seguida dels locals, que ofereixen un rendiment del 8,9%, els habitatges (7,4%) i els garatges (6,7%).

Segons l’informe, la rendibilitat obtinguda multiplica per més de deu, en el pitjor dels casos, les taxes que ofereixen els bons de l’Estat a 10 anys, que continuen oferint una rendibilitat inferior (0,4%).

Entre les capitals, Lleida i Múrcia són les més rendibles (7,4% en ambdues). Per darrere, segueixen Huelva (7,3%), Castelló de la Plana (6,9%) i Santa Cruz de Tenerife (6,8%). A Barcelona, la rendibilitat s’ha quedat en el 4,8%, mentre que a Madrid s’ha situat en el 5,2%.

Al contrari, les rendibilitats més baixes de tot el país s’han registrat a Sant Sebastià (3,9%), Cadis i Orense (4,7%) i A Coruña (4,8%).

Els locals són el producte que més rendibilitat té en la majoria de capitals. El retorn més gran s’obté a Oviedo (10,7%), Huelva (10,3%), Àvila (9,9%) i Sevilla (9,7%). A Barcelona la taxa és del 8,3% igual com a Madrid.

Per la seua part, les oficines de Toledo presenten el retorn més alt, amb un 9,6% de rendibilitat bruta. Segueixen Saragossa (8,7%), Lleó i Vitòria (8,1% en ambdós). A Madrid la rendibilitat ascendeix al 6,7%, mentre que a Barcelona se situa en el 6,5%.

Els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l’inversor a moltes capitals. La rendibilitat més gran s’obté a Castelló (6,8%), seguida per Huelva (6,3%) i Girona(6,2%). A Barcelona la taxa de retorn se situa en el 6%, mentre que a Madrid hi ha en el 5,2%.

tracking