SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

CCOO reclama a Femel que acrediti la seua representativitat per negociar

La patronal lleidatana del metall acusa el sindicat de voler “dinamitar” el procés || UGT, sorpresa per la petició després de dècades d’interlocució amb la federació

Imatge de la reunió ahir a Treball, que va acabar sense poder conformar la taula oficial de negociació.

Imatge de la reunió ahir a Treball, que va acabar sense poder conformar la taula oficial de negociació.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comissions Obreres va reclamar ahir a la Federació del Metall de Lleida (Femel) que acrediti la seua representativitat al sector en el marc de la negociació del nou conveni provincial. La petició és inusual a les comarques de Ponent i es produeix després que Femel hagi estat durant les últimes quatre dècades la part empresarial a la taula en la qual s’asseuen al costat dels sindicats per pactar les condicions salarials i socials de les empreses del sector.

Des de la patronal, el representant Josep Pampalona interpreta que “l’única explicació és que des de Comissions vulguin dinamitar la negociació del conveni”. El secretari general d’UGT FICA a Lleida, Xavier Perelló, també es va mostrar sorprès per la petició de Comissions i va apuntar que aquest tipus de demandes se solen fer quan, per exemple, alguna nova patronal es vol incorporar a la negociació, que no és el cas.

El del metall és un dels convenis que afecten milers de treballadors a la província

El representant de CCOO del metall a Lleida Ventura Campo, per la seua part, va apuntar que en altres demarcacions, com pot ser Barcelona, no és estrany que es facin sol·licituds d’aquestes característiques, així com els sindicats han d’avalar la seua representativitat. Va situar la demanda en la normalitat que preveu la legislació.

En el cas de les organitzacions sindicals, és fàcil mesurar el pes de cada organització amb els resultats de les eleccions sindicals. Pampalona va dir que convocarà l’assemblea dels seus associats, emmarcats en la patronal Pimec, insistint que estan reconeguts en el metall. Campo considera que no li hauria de resultar difícil acreditar les empreses i els treballadors que representa i va al·ludir a l’agilitat que ofereixen les noves tecnologies per posar-s’hi en contacte.

Des d’UGT, per la seua part, no veuen clar que pugui ser tan ràpid i adverteixen que no estan disposats que una petició formal d’aquestes característiques pugui retardar la negociació del conveni, ja que ahir no es va poder ni conformar la taula amb les parts.

Xavier Perelló va recordar que UGT és majoritària en el sector i que vol negociar el conveni quan abans. Es va demanar què guanyen els treballadors retardant-ho amb una petició de CCOO que va qualificar de surrealista. “UGT intentarà arribar al camí de la negociació. Si hi ha CCOO, benvinguts, en cas contrari no descartem fer-ho de forma unilateral”, va sentenciar.

El conveni del metall afecta milers de treballadors a la província.

tracking