SEGRE

Aquestes són les marques més valuoses d'Espanya

Segons un informe publicat per Interbrand

Una botiga Zara al carrer Major de Lleida.

Aquestes són les marques més valuoses d'EspanyaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Zara, Movistar i Santander són les tres marques més valuoses d’Espanya, segons el rànquing 'Millors Marques Espanyoles 2019', publicat per Interbrand. La vuitena edició d’aquest informe, que es publica cada dos anys, recull les 30 marques més valuoses del país. En concret, la marca insígnia d’Inditex, Zara, manté la primera posició del rànquing malgrat la caiguda d’un 3% en el seu valor de marca, fins els 14.999 milions d’euros.

Per darrere se situa Movistar, amb un valor de 10.706 milions d’euros i una alça de l’1% respecte a 2017, i Santander, que creix un 33% fins els 7.442 milions d’euros.

Completen el 'Top 5' l’entitat financera BBVA, el valor de la qual s’incrementa un 4% fins els 4.895 milions d’euros, i Repsol, que es col·loca per primera vegada entre les cinc primeres marques de la llista gràcies que el seu valor ha crescut un 28% fins els 1.644 milions d’euros.

Santander (+33%) i Repsol (+28%) són les ensenyes que més creixen a l’informe 'Millors Marques Espanyoles 2019', en el qual un total de sis marques han incrementat el seu valor a doble dígit. Destaquen també Massimo Dutti (+18%), del grup Inditex, Prosegur (+11%) i Seat (+11%).

Aquest any, a més, hi ha tres entrades en la llista. Així, Loewe apareix per primera vegada en la posició 20, amb un valor de 409 milions d’euros.

Per la seua part, després de deu anys, es reincorpora l’aerolínia Iberia en la posició 24 i amb 315 milions d’euros de valor de marca, mentre Damm torna a la llista després de vuit anys en la posició 27, amb un valor de marca de 292 milions d’euros.

El valor total del rànquing assoleix un total de 55.576 milions d’euros, un 3,9% més que el 2017. "Si bé el 2017 el creixement total va ser de l’11,7%, no hauríem de centrar l’anàlisi traslladant aquest fre a la situació econòmica, ja que quedaria incomplet. No podem oblidar el moment pel qual estan transitant les marques més rellevants del nostre país. Parlem d’un període de preparació per al futur, de reorganització, inversió, integració i planificació", ha explicat la directora general d’Interbrand Madrid, Nancy Villanueva. "Si mirem enrere, ens adonarem que algunes de les firmes que apareixen en el rànquing han recorregut un llarg camí en els últims anys i poc o res no se semblen al que eren quan van inaugurar la dècada", ha afegit.

tracking