SEGRE

LABORAL NORMATIVA

Les baixes mèdiques tenen un cost anual de 67 milions a Lleida

Segons Pimec, que demana als poders públics un pla d’acció per lluitar contra l’absentisme laboral || La Generalitat impulsa el teletreball per als funcionaris

Yolanda Díaz, María Jesús Montero i Irene Montero, ahir després del Consell de Ministres.

Yolanda Díaz, María Jesús Montero i Irene Montero, ahir després del Consell de Ministres.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de petites i mitjanes empreses Pimec va demanar ahir als poders públics un pla d’acció “real” per lluitar contra l’absentisme laboral, després que el Govern central derogués la possibilitat d’acomiadaments per acumulació de baixes. Segons aquesta, els costos derivats de les incapacitats temporals es van elevar a la província de Lleida fins als 67,05 milions d’euros durant l’últim any. L’entitat també va indicar que l’aplicació de la normativa derogada no és indiscriminat ja que suposa una despesa elevada per a les empreses, a causa dels costos directes (indemnització) i els indirectes (selecció, formació o pèrdua de productivitat). A més, va recordar que el Tribunal Constitucional va avalar en una sentència aquesta normativa detallant-ne les limitacions. El primer acomiadament per acumulació de baixes mèdiques es va efectuar a Lleida quan l’empresa de telemàrqueting Atento va rescindir el contracte a una empleada per faltar reiteradament al seu lloc malgrat que va justificar l’absència mitjançant baixes. A més, la Generalitat va aprovar ahir impulsar el teletreball a l’administració pública permetent que, en una primera prova, alguns funcionaris de Barcelona puguin treballar fins a tres dies en modalitats a distància. L’objectiu és aconseguir una millor conciliació familiar.

El Govern deroga l’acomiadament per acumulació de baixes mèdiques El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret Llei per derogar l’article 52.d de l’Estatut dels Treballadors que permetia als empresaris acomiadar els treballadors per acumular baixes mèdiques encara que aquestes estiguessin justificades. Aquesta mesura, el canvi de la qual entra en vigor avui, va ser modificada en la reforma laboral del 2012 realitzada pel govern del Partit Popular. L’article establia que un contracte podia extingir-se segons el nombre de faltes d’assistència. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va assenyalar que la derogació d’aquest article suposa “reparar el dret dels treballadors i reparar una anomalia” en la normativa espanyola. A més, va indicar que aquest és el primer pas per començar a “desmuntar” la reforma laboral que va instaurar el PP.

tracking