SEGRE

El Ministeri planeja una llei de treball coresponsable per millorar la conciliació

El secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey.

El secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Treball i Economia Social estudia l’elaboració d’una llei de treball coresponsable que permeti a les empreses adaptar el temps de feina dels seus empleats a les seues necessitats, però també als treballadors organitzar-lo per poder conciliar.

En declaracions als mitjans després de participar en una jornada en el Consell Econòmic i Social (CES), el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, ha assegurat que el Govern espanyol planeja desenvolupar aquest mecanisme legislatiu "a mitjà termini" i una vegada es tanqui la taula de diàleg social oberta en aquests moments.

Aquesta llei de temps coresponsable, ha dit, tractaria d’ampliar les mesures adoptades en la llei d’igualtat laboral, que permet als treballadors l’adaptació i ordenació del seu temps de treball, inclòs el teletreball, per conciliar la vida familiar i laboral.

Amb aquesta iniciativa, Treball busca plantejar-lo "des d’una perspectiva més àmplia, que incorporés el temps parcial i certes modalitats que puguin anar alterant-se en funció de les necessitats de treballadors i empresaris," ha explicat.

Així mateix, ha indicat que el desenvolupament més immediat que té en marxa el ministeri és el que prova de millorar la implementació i control dels plans d’igualtat, així com dels mecanismes i eines necessàries per assegurar la transparència retributiva i "lluitar contra la bretxa de gènere".

tracking