SEGRE

UGT denuncia que les dones cobren 543 euros menys al mes que els homes

La bretxa salarial a Catalunya el 2017 es va situar en el 23,03%

UGT denuncia que les dones cobren 543 euros menys al mes que els homes

UGT denuncia que les dones cobren 543 euros menys al mes que els homes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT ha denunciat que la bretxa salarial el 2017 es va situar en el 23,03% a Catalunya, el què representa una diferència de sou entre homes i dones de 6.522 euros anuals, és a dir, 543 euros al mes. Així ho reflecteix l'informe 'Bretxa salarial, l'expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat' elaborat pel sindicat (veure document en PDF), i en què es conclou que el salari brut de mitjana entre els homes se situa en els 21.801,5 euros en el cas de les dones i en els 28.323,3 euros en el cas dels homes. A l'Estat, la bretxa salarial és del 21,91%. La secretària d'Igualtat i Formació Professional de la UGT, Eva Gajardo, ha lamentat que l'aplicació del registre salarial, obligatori a partir de l'1 de març, "està costant".

Segons l'informe de la UGT, la bretxa salarial augmenta especialment a partir dels 35 anys i en endavant. L’inici de l’edat reproductiva i les necessitats de conciliació, que segons els rols de gènere imposats socialment estan associats a les dones, fa que moltes dones estiguin parcialment ocupades en el mercat laboral remunerat o bé que en desapareguin durant els anys amb necessitats de conciliar.

Tenir família és una causa clara d’abandonament del mercat laboral entre les dones. Les taxes d’ocupació de dones i homes sense fills se situen en un 84,7% per a ells i un 74,3% per a elles. En canvi, quan tenen fills, la taxa augmenta fins al 89,4% per als homes i baixa fins a un 68,2% per a les dones.

tracking