SEGRE

AGRICULTURA CRISI

El Govern central preveu prohibir les vendes a pèrdues al camp

El Consell de Ministres aprovarà avui el decret, que inclou fer públiques les empreses que se saltin la llei de la Cadena || Setge també als productes reclam

Un grup d’agricultors, ahir, tallant la carretera A-306 a la localitat de Pocuna, Jaén.

Un grup d’agricultors, ahir, tallant la carretera A-306 a la localitat de Pocuna, Jaén.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres aprovarà avui un reial decret llei per “reforçar” la “posició negociadora” d’agricultors i ramaders davant de les grans distribuïdores. Així ho va avançar ahir el ministre d’Agricultura, Luis Planas, en la comissió del seu ram al Congrés. El text preveu prohibir les vendes a pèrdues en la nova llei de la cadena alimentària, segons va difondre Radio Nacional.

D’acord amb el document que va difondre l’emissora, cada operador de la cadena estarà obligat a pagar a l’anterior un preu igual o superior al que li costa produir. També preveu incloure els costos de la producció en el preu que es reculli als contractes.

Entre les novetats es troba fer pública la identitat de les empreses que cometin infraccions “greus i molt greus” de la llei de la Cadena Alimentària amb finalitats “dissuasives però també punitives, ja que l’element reputacional és essencial en el sector i procedeix que el públic conegui els operadors que han estat objecte de sanció”.

En la lluita contra la venda a pèrdues s’inclouen totes les baules de la cadena. La nova normativa obligarà els operadors a abonar “un preu igual o superior al cost de producció” de l’anterior baula, de manera que no es pugui comercialitzar per sota.

Així mateix, la distribució no podrà repercutir a operadors anteriors costos derivats de la seua política comercial. La normativa també pretén lluitar contra el fet que les empreses de distribució utilitzin els aliments com a reclam. “Els operadors hauran d’identificar el seu preu [dels aliments] clarament en la informació publicitària, en la cartelleria i als tiquets de compra, perquè no pugui donar lloc a equívocs, de tal manera que el consumidor tingui coneixement exacte de l’abast de la campanya” de les seues promocions i evitar d’aquesta manera “que es desbarati la percepció sobre la cadena de valor al sector, banalitzant l’activitat”.

El text es filtrava mentre el ministre Planas compareixia a la comissió d’Agricultura del Congrés, en una jornada en què es repetien les protestes d’agricultors als carrers, en aquesta ocasió a Jaén.

tracking