SEGRE

FARRATGES JORNADES

El sector farratger de Lleida vol obrir-se pas al Japó i Corea del Sud

Un producte en constant demanda mundial || El país nipó segueix encapçalant el consum d’aquest aliment animal, al davant dels Emirats Àrabs i de la Xina

Un moment de les onzenes jornades sobre conreus farratgers celebrades a la cooperativa d’Ivars.

Un moment de les onzenes jornades sobre conreus farratgers celebrades a la cooperativa d’Ivars.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consolidar els Emirats Àrabs i la Xina, créixer a l’Aràbia Saudita i obrir nous mercats al Japó i Corea del Sud són els principals reptes de les empreses exportadores de farratges per aquest any. Així ho van explicar ahir Jaume Areny, especialista de camp d’Aldahra Europe, i Sergi Latorre, de Transalfals, en unes jornades sobre cultius farratgers que Unió de Pagesos (UP) va portar a terme a la cooperativa d’Ivars.

Areny va remarcar que per poder ampliar mercats s’ha de fer una tasca d’educació i promoció de les qualitats de l’alfals deshidratat tal com es va fer a la Xina, i va remarcar que Àsia “és una zona amb un consum molt important de farratges”. Per la seua banda, Latorre va recordar que l’exportació del producte deshidratat ha passat del 20 al 80 per cent en cinc anys i que Espanya és el segon país que més exporta farratge (1.281.000 tones, un 16%), i els Estats Units segueixen en primera posició (4.607.000 tones, un 57%).

Va remarcar que la demanda d’aquest producte segueix en augment davant de l’increment de població així com el consum de productes lactis a la Xina. El Japó segueix liderant la demanda de farratges (2.220.142 tones), seguit dels Emirats Àrabs i la Xina (1,7 milions de tones); Corea del Sud (1,08) i l’Aràbia Saudita (868.963). Els Emirats Àrabs van ser el 2018 el país al qual es va exportar més alfals deshidratat (565.877), seguit de la Xina (234.051), juntament amb França (64.479) i Itàlia (58.942).

Els dos ponents van remarcar, respecte als preus, que la previsió d’aquest any és que continuïn sent “competitius” i “a l’alça”.

També hi va participar Josep Ramon Nabau, de Farratges Nabau de Linyola, que va remarcar que el sector més artesà dels farratges també està en auge amb clients alternatius, com el de l’alimentació de cavalls o mascotes. El responsable del sector de farratges d’UP, Jordi Piró, va ser l’encarregat de moderar la taula redona. Les onzenes jornades sobre conreus farratgers també van comptar amb la participació del meteoròleg Alfred Rodríguez-Picó, que va parlar sobre les prediccions meteorològiques en el marc de la crisi climàtica.

tracking