SEGRE

EMPRESES AGRICULTURA

Borges espera ampliar fins a les 350 les hectàrees de pistatxo el 2022

De les 144 ha actuals que gestionen mig centenar de socis || El grup va facturar l’exercici passat 690 milions d’euros i va augmentar un 33 per cent els beneficis

Borges aposta per créixer en la superfície dedicada al cultiu del pistatxo.

Borges aposta per créixer en la superfície dedicada al cultiu del pistatxo.@BORGESGROUP/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Borges International Group té previst arribar a un total de 350 hectàrees plantades de pistatxo l’any 2022, dins del Projecte Pistatxo, en el qual hi ha mig centenar de socis adherits procedents de les províncies de Lleida, Osca i Tarragona, segons va informar ahir el grup lleidatà, coincidint amb el Dia Mundial del Pistatxo. BAIN gestiona en l’actualitat un total de 2.519,5 hectàrees situades a Califòrnia, Portugal i Espanya, que inclouen 144 hectàrees en el Projecte Pistatxo.

Les hectàrees amb les quals preveia acabar l’any passat i a ple rendiment, en un termini de deu anys, produiran de 2.000 a 2.200 quilos per hectàrea, és a dir, gairebé 500 tones.

Segons va explicar el responsable de projectes agrícoles del Grup Borges, Joan Fortuny, i va publicar SEGRE, “pot suposar el 25 per cent del pistatxo que necessita Borges amb el valor afegit que es tracta de producte de proximitat”.

Aquest projecte se suma a un dels motors del Segarra-Garrigues. Les plantacions de pistatxo s’amplien, a més al Canal d’Urgell, al Tarròs, Anglesola i Barbens, que s’afegeixen a l’experimental de Preixana (que rega del Canalet).

Borges International Group (BIG) va tancar l’exercici fiscal –conclòs el 31 de maig del 2019– amb una facturació de 690 milions d’euros, un 15,8% menys que l’exercici precedent (820 milions).

La companyia va atribuir aquest descens a l’estratègia de concentració en negocis de més valor afegit, així com a la reducció dels preus de les principals matèries primeres que comercialitza el grup, com són l’oli d’oliva, les nous i les ametlles. Al contrari, el benefici net es va disparar un 33 per cents, fins als 20 milions d’euros.

Les vendes en mercats internacionals representen un 72% del total de la xifra d’ingressos, que incrementa en 4,5 punts percentuals el pes respecte a l’exercici anterior. L’elevat percentatge de venda a l’exterior es deriva de la comercialització dels productes a 116 països a través de les oficines i filials comercials a Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Rússia, Brasil, Índia, Xina, Singapur i Tunísia.

tracking