SEGRE

LLOTGES BALANÇ I PREVISIONS

Mercolleida preveu un 2020 favorable per al porcí

Confia que les mesures de suport al sector agrari acabin amb preus sota costos || La llotja guanya 90.500 euros el 2019

Un moment de la reunió del consell d’administració de Mercolleida ahir.

Un moment de la reunió del consell d’administració de Mercolleida ahir.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de Mercolleida va aprovar ahir els comptes del 2019, que reflecteixen un resultat positiu de 90.521,78 euros, xifra que suposa un increment del 200% respecte al balanç de l’exercici anterior i són el resultat d’un 14,84% més d’ingressos i un 8,04% més de despeses.

La previsió de Mercolleida per aquest 2020 és que la tendència dels mercats gestionats per la llotja continuï amb una situació similar a la de l’any passat, amb un mercat molt dinàmic per al porcí i estable per a la resta. En aquest sentit, s’espera que les mesures que ha pres l’Administració respecte als preus que rep el productor i que en ocasions són inferiors als costos de producció siguin efectives i ajudin els sectors afectats, en especial el fructícola.

Mercolleida destaca les exportacions d’animals vius a l’Orient Mitjà al mercat de l’oví

Mercolleida va destacar que el 2019 ha estat un any en què el mercat ha evolucionat molt favorablement per a tots els operadors de la taula del porcí, tant productors com escorxadors, encara que els fabricants han patit les conseqüències d’un augment del preu de la carn. Aquest augment ha estat causat per l’afectació que ha tingut i està tenint la pesta porcina africana al mercat xinès, que provoca una forta demanda de carn, especialment procedent d’Espanya.

Pel que fa al boví, va destacar el bon funcionament de la taula del MonVac, així com l’ampliació dels seus membres amb la incorporació dos operadors més. Es tracta de Torre del Molet, de Lleida, i de Viñals Soler, d’Argentona, que actuaran com a productor i com a escorxador, respectivament. Respecte al mercat oví, es va posar de manifest la continuïtat pel que fa a la seua estreta dependència de la demanda d’animals vius de la zona de l’Orient Mitjà. Així mateix, va qualificar de baixos els nivells de preus dels cereals i alts els del farratge.

tracking